Louise kage

Louise kage

I forbindelse med mit new zealandske benspænd er jeg faldet over Louise kage, og da jeg kender en del Louise’r, så var det uundgåeligt at bage den! Desværre kunne jeg ikke time bagningen med et besøg hos en af mine Louise-venner, så det blev i stedet familien, der blev forsøgskaniner. Det tog de heldigvis meget pænt.

Kagen er meget populær i New Zealand, hvor den ofte medbringes til skolearrangementer og markeder. Den skulle efter sigende være opkaldt efter prinsesse Louise, der var datter af den engelske dronning Victoria.

Jeg så en opskrift hos NZ Herald, jeg tog udgangspunkt i og justerede en række mål, så de passer bedre med danske råvarer. I opskriften skriver de, at man skal bruge en valgfri bærsyltetøj. Jeg lavede en hurtig brombærsyltetøj på sidste års allersidste brombær fra fryseren, men jeg tror også, at denne kan vil være god med hindbær.

Louise kage

14-16 personer

Kagedej:
200 g blødt smør
2 dl rørsukker
4 æggeblommer
1 tsk vaniljepulver
6½-7 dl hvedemel
2 tsk bagepulver

Topping:
2½-3 dl syltetøj – jeg brugte brombær, men du kan også bruge andre smagsvarianter
4 æggehvider
2 dl fint rørsukker
5 dl kokosmel
½ tsk vaniljepulver

Læg bagepapir i et ildfast fad på ca. 30 x 24 cm. Pisk smør og rørsukker til en cremet masse. Pisk derefter æggeblommer og vanilje i, inden du tilsætter bagepulver og hvedemel. Hæld smuldredejen over i fadet og pres dejen flad og jævn. Bag den ved 170 grader i ca. 15 minutter.

Mens kagen bager, pisker du æggehviderne stive. Tilsæt rørsukker lidt efter lidt under piskning, så det til sidst bliver en blank og lækker marengs. Pisk vaniljen og kokosmelet i.

Tag fadet ud og lad dejen afkøle i ti minutter. Smør syltetøjet ud over den og fordel derefter marengsmassen over den. Bag kagen yderligere i ca. 25 minutter, indtil kagen er gylden. Lad din Louise kage køle af, inden du skærer den ud. Den kan – hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder – holde sig i mindst en uge (… men hvornår har kage nogensinde overlevet lækkermunde så længe!?). Den kan også fryses, men jeg ved ikke, om toppingen er lige så spændende ved optøning.

Note: Louise kage er en dejlig saftig og kompakt kage, der næsten er som konfekt. En god kage, hvis du skal bare til mange på én gang.



4 thoughts on “Louise kage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *