Havregrynskage med ribs

Havregrynskage med ribs

Vi har en ribsbusk, der er blevet mere og mere gavmild de seneste år, så jeg måtte selvfølgelig bruge en håndfuld til denne havregrynskage. Den har jeg nemlig haft kig på længe, for det er et udklip fra et gammelt Spis Bedre-blad, jeg har haft liggende i flere år. Og har glemt at finde frem om sommeren, når vi havde friske ribs.

Men – nu skulle det være. Jeg justerede på flere af målene, så det passede bedre til den mængde, jeg skulle bruge, gjorde karamelflødeskummet lidt mindre intens, og så udelod jeg vanilje.

Havregrynskage med ribs

5-6 personer

Tærtebund:
2 dl havregryn
1 spsk rørsukker
2 dl hvedemel
100 g smør

Karamelflødeskum:
½ dl rørsukker
1½ dl mælk
1 spsk majsstivelse
1 dl fløde

Pynt:
2 dl friske ribs

Hæld havregryn på en tør pande og rist dem, til de bliver letgyldne. Lad dem køle af, inden du blender dem med sukker. Ælt smør og hvedemel i og fordel dejen ud i en smurt springform på ca. 18 cm. Sørg for, at der er en kant hele vejen rundt på ca. 2 cm. Stil formen i fryseren i et kvarters tid. Bag derefter tærteformen ved 225 grader i et kvarter og lad den køle helt af.

Smelt rørsukkeret i en gryde ved mediumvarme. Rør 1 dl af mælken i – og ja, sukkermassen klumper nok, men det gør ikke noget. Fortsæt opvarmningen under omrøring, indtil sukkermassen er smeltet igen. Pisk majsstivelsen ud i den sidste halve dl mælk og pisk det i den varme mælk. Lad det koge op kortvarigt og tag så så gryden af varmen. Lad cremen afkøle.

Pisk fløden til skum og vend cremen i den. Fordel den over kagebunden og stil den i køleskabet et par timer. Pynt din havregrynskage med friske ribs lige inden servering.

Note: Denne havregrynskage er virkelig lækker med den søde creme og de friske bær. Den kan laves i god tid i forvejen – jeg bagte for eksempel kagebunden dagen før – og den har godt af at ‘samle sig’ et par timer efter, at cremen er smurt ud over bunden. Jeg pyntede med små klaser, hvilket selvfølgelig er lidt bøvlet, når man skal spise den – men jeg syntes, det så sødt ud. Du kan selvfølgelig også pille bærrene, inden du drysser dem på kagen.

Vil du prøve flere desserttærter med ribs, så tjek også denne ribstærte med marengs.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *