Varm mælkechokolade med kaffelikør

varm mælkechokolade, varm chokolade, varm drik, chokolade, mælkechokolade, mælk, kaffelikørVarm mælkechokolade med sprut er en herlig opfindelse! Så har jeg sagt det!

Gemalen er ikke specielt begejstret for månedens varme drikke-benspænd, for han er ikke så meget til varme drikke, men jeg vidste godt, hvad jeg kunne charmere ham med – nemlig en varm chokoladedrik med lidt sprut i! Han var i hvert fald meget begejstret for en chokoladedrink, han fik, da vi besøgte Fassbender & Rausch i Berlin for nogle år siden.

Nu bliver varm chokolade oftest lavet på mørk chokolade, men jeg havde lyst til at en mild og let sødmefuld udgave, så jeg fandt mælkechokoladen frem. Her er det vigtigt, at du bruger en god kvalitetschokolade, så drikken ikke bliver alt for sød. Personligt valgte jeg at eksperimentere med Jivara 40% fra Valrhona. Det vigtigste er dog, at du bruger en mælkechokolade, som du godt kan lide, for chokoladesmagen dominerer selvfølgelig i denne drik.

Varm mælkechokolade med kaffelikør
2 dl – passer til to personer

70-80 g Jivara Valrhona mælkechokolade
2 dl letmælk
4 cl god kaffelikør – jeg brugte Toussaint Coffee Liqueur

Hak chokoladen og hæld den i en kasserolle sammen med letmælken. Varm det langsomt op, mens du rører rundt i kasserollen med en ske. Når chokoladedrikken nærmer sig kogepunktet, tager du kasserollen af komfuret. Rør kaffelikøren i og servér den varme chokoladedrik med det samme.

Note: Varm mælkechokolade er en mild og sødmefuld drik, som får et snert af kaffesmag fra kaffelikøren. Det er en drik, der mætter meget, så husk at servere chokoladedrikken i små portioner – ellers bliver den lidt for voldsom.

varm mælkechokolade, varm chokolade, varm drik, chokolade, mælkechokolade, mælk, kaffelikør

6 thoughts on “Varm mælkechokolade med kaffelikør

  1. Min favorit blandt mulighederne i varm chokolade med sprut må være med Malibu! Det drak jeg tit sammen med veninderne i min ungdom, og det var altså tossegodt! Jeg mindes specielt en ferie i London, hvor vi havde scoret en pose automat-kakao, som blev drukket sammen med en flaske Malibu købt på færgen med England og Belgien – fantastisk tur 😉

    • Interessant kombination! Først studsede jeg lidt, men chokolade og kokos er jo en dejlig kobling, så hvorfor ikke? Jeg får helt lyst til at prøve 🙂

      • Det synes jeg du skulle. Det smager meget anderledes end Malibu og kold kakao – bedre faktisk. Som du siger er kokos og chokolade jo en klassisk kombination, så det er ikke så underligt igen 🙂

  2. Pingback: Varm chokolade med Amaretto - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *