Fragilitéroulade – isudgave

Fragilitéroulade – isudgave

Da vi havde gæster i lørdags, fik de ikke blot roulade til forret i form af en olivenroulade – de fik søreme også roulade til dessert! Jeg havde besluttet mig for at lave fragilitéroulade – en dessert, som jeg har hørt flere bande over, og ja, det er da også en roulade, der kan drille. Jeg gjorde så tingene mere besværlige for mig selv, da jeg lavede et par småfejl undervejs, men det lykkedes heldigvis at rette op på det.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på fragilitéroulade, som jeg så hos Britts opskrifter. Jeg valgte dog at bruge lidt mindre sukker, mere nougat, mindre fløde samt tilsætte noget kaffelikør i min fragilitéroulade. Jeg foretrækker personligt kaffelikøren Toussaint Coffee Liqueur, men du kan sagtens bruge Kahlua.

Fragilitéroulade – isudgave

12-14 personer

Fragilité:
200 g marcipan, revet
6 æggehvider
250 g rørsukker
100 g hasselnødder, hakkede

Nougatcreme:
150 g blød nougat
2 dl piskefløde
½ dl kaffelikør

Start med at lave fyldet. Put nougat og fløde i en lille gryde og varm det langsomt op, indtil nougaten er smeltet. Rør grundigt, indtil nougaten er opløst i fløden. Hæld nougatmassen i en skål og stil den i køleskabet i minimum 6 timer. Derefter pisker du den til en blød creme og vender forsigtigt kaffelikøren i den.

Derefter er det tid til at lave dejen. Pisk den revne marcipan med 2 æggehvider til en jævn masse. Pisk de fire sidste æggehvider delvis stive i en anden skål. Tilsæt halvdelen af sukkeret, pisk det ind i æggehviderne og pisk derefter resten af sukkeret i. Vend den luftige æggehvidemasse i marcipanmassen. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys nødderne ud over. Bag dejen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad rouladedejen køle af et øjeblik, inden du vender den ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir. Vær endelig ikke nærig med sukkeret – det sørger for, at rouladedejen ikke hænger fast i bagepapiret. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af og lad rouladedejen køle så meget af, at den er koldere end dine fingerspidser.

Nu er det tid til at samle din fragilitéroulade! Smør nougatcremen ud over rouladedejen og rul den forsigtigt sammen. Klem den lidt så fyldet fordeler sig jævnt og læg derefter din fragilitéroulade i fryseren i et par timer, inden du serverer den sammen med en syrlig bærkompot – for eksempel en rabarberkompot lavet på friske rabarber, en smule vand og en smule sukker.

Note: Fragilitéroulade er en dejlig syndig dessert, og denne isudgave er ingen undtagelse. Det er en meget sød dessert, så jeg anbefaler, at du serverer en rabarberkompot sammen med din fragilitéroulade, så sødmen får noget modspil.



6 thoughts on “Fragilitéroulade – isudgave”

  • Uhm, marcipan og rabarber er så skønt sammen – lavede selv rabarberfromage-kage idag med tilhørende kompot og mandelsplitter på toppen.
    Har forresten tænkt på, om du egentlig har instagram, kære Piske? 😀 For så ville jeg lige tilføje.

    – Anne

    • Tusind tak! Den faldt også i god jord (og så er der stadig en rest i fryseren ;))

  • De fragilité-opskrifter jeg har brugt, bliver alle frosset inden brug. Det gør det let at have noget godt “gemt i baghånden”. Jeg har dog aldrig lavet fragilité’er med marcipan – men skøre som bare pokker – det skal de være, så de passer til navnet!
    Ved du forresten, hvorfor det hedder “marengs” – de er pisket til det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *