Grapesorbet

grapesorbet, sorbet, is, grape, sukkersirup, rørsukker, æg, æggehvide, dessertDa jeg lavede grapedrink tidligere på ugen, havde jeg pludselig en halvtom karton grapejuice. Jeg er ikke voldsom god til at drikke grapejuice ‘rent’, så for at det skulle gå lidt hurtigere med at få brugt den sidste grapejuice, valgte jeg at lave denne grapesorbet.

Grapesorbet  – ja sorbet i det hele taget – er vanvittigt let at lave, hvis du har en ismaskine. Jeg har efterhånden eksperimenteret en del på det område, og i bund og grund har du blot brug for noget frisk frugt eller saft, sukkersirup samt æggehvide. Du kan godt lave sorbet uden en ismaskine, men jeg vil kraftigt anbefale dig at bruge en, for det gør konsistensen så meget bedre.

Grapesorbet

3 dl iskold grapejuice
2 dl iskold sukkersirup – se fremgangsmåde
1 æggehvide

Pisk grapejuice, sukkersirup og æggehvide sammen. Hæld det i en ismaskine og kør det, indtil det bliver en silkeblød sorbet. Spis den med det samme eller put den i fryseren.

Note: Denne grapesorbet er dejlig frisk. Den har en tydelig grapesmag og dermed også letbitre toner fra grapefrugten, men den har også en fin kombination af syrlighed og sødme. Jeg vil anbefale en kugle grapesorbet en varm sommerdag, hvor du har brug for noget læskende, og den kunne også være interessant at kombinere med en fyldig flødeis.

2 tanker om "Grapesorbet"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *