Kærnemælkssuppe

Kærnemælkssuppe

Til mit 1930’er-benspænd har jeg lavet en portion kærnemælkssuppe. Jeg så flere versioner af den i den 1930’er-kogebog, som en bloglæser sendte mig udklip fra. Da jeg googlede videre, opdagede jeg, at denne gammeldags dessert findes i ret mange forskellige udgaver. I visse versioner tilsætter man tilmed buddingepulver (!).

Jeg har fået det enkelte gange som barn hos min mormor. Det er ikke en dessert, jeg er særlig glad for, da jeg synes, at varm kærnemælk har en lidt pudsig konsistens. Smagen kan også blive ret syrlig, hvis man tilsætter citron, så jeg brugte i stedet appelsinskal for at give det en lidt sødere og mere frugtet smag.

Jeg kan huske, at jeg fik suppen sammen med tvebakker, men den serveres også ofte sammen med opblødte rosiner eller flødeskum.

Kærnemælkssuppe

1 portion

2 dl kærnemælk
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
½-1 spsk rørsukker
½ tsk kardemomme
½ tsk fintreven appelsin- eller citronskal

Smelt smør i en gryde ved mediumvarme og pisk mel, rørsukker og kardemomme i. Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt og fortsæt piskningen, så suppen ikke klumper. Tilsæt appelsinskallen og fortsæt opvarmningen, indtil suppen når kogepunktet. Tag derefter gryden af.

Servér din kærnemælkssuppe med tvebakker – og evt. en klat flødeskum.

Note: Jeg synes, at appelsinskallen giver suppen et frisk og lækkert pift. Det bliver nok ikke min yndlings-dessertsuppe, men jeg kunne bedre lide denne udgave end den, jeg fik som barn.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *