Kakaosuppe
Denne kakaosuppe bliver den sidste 30’er-ret, jeg når, inden jeg begynder på denne måneds benspænd. Og hvad er kakaosuppe så? Ja, det er faktisk bare varm kakao toppet med tvebakker (eller hvad du nu har lyst til). Jeg så opskriften i den kogebog, som en af bloggens læsere sendte mig opskrifter fra. Jeg valgte dog at lave en lidt fyldigere udgave.
Kakaosuppe
2 personer
1½ spsk kakaopulver (uden top)
1½ spsk rørsukker (uden top)
1 spsk majsstivelse (uden top)
3 dl mælk
Derudover:
Tvebakker (eller evt. en kugle vaniljeis)
Varm mælken langsomt op i en gryde under jævnlig omrøring. Rør imens kakaopulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille skål. Når mælken nærmer sig kogepunktet, hælder du lidt af mælken over i skålen med tørre ingredienser og rør det grundigt sammen, så du får en tyktflydende væske. Rør kakaovæsken ud i den varme mælk og lad det simre et minuts tid, inden det er tid til servering.
Hæld din kakaosuppe op i to skåle og servér den sammen med tvebakker eller måske en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum.
Note: Jeg tror, at kakaosuppe kan være en sjov dessert at servere for børn. Personligt vil jeg dog hellere drikke den varme kakao 🙂
Spændende… jeg ELSKER cacao, men har aldrig hørt om den suppe… måske man skulle prøve
Den er meget lig varm kakao. Jeg prøvede på tvebakker, som nok er det mest originale, men jeg tror, at den er bedst med lidt flødeskum eller vaniljeis til.
Har hellerikke hørt om den før… Men jeg kan udemærket følge det, når den bliver jævnet med Mejsstivelse.. Og som i skriver med et par klatter flødeskum på, ligesom man gør med alm kop cacao… Super at i har fundet den opskrift frem.!
Mange tak! Det var sjovt at teste – og i det hele taget for et nærmere indblik i, hvad man spiste i 1930’erne 🙂