rabarbergin, gin, rabarber, rørsukker

Intet gin-benspænd uden en hjemmelavet gin, så her får du opskriften på at lave din egen rabarbergin! Jeg har flere gange lavet hyldeblomstgin og været fascineret af, hvor forskellige de kan blive fra år til år (afhængig af hvor meget sukker, der hænger ved hyldeblomsterne, når man overhælder dem med gin).

Jeg har set opskrifter på rabarbergin, hvor der udelukkende bruges friske rabarber samt en neutral gin, men jeg har også set opskrifter, hvor der tilføjes sukker, og sidstnævnte er jeg tilhænger af, da ginnen ellers risikerer at blive ret syrlig – ikke mindst fordi det pt. er tidligt på rababersæsonen. Jeg skelede derfor til Fra Maven til Haven, da jeg lavede rabarbergin, men jeg valgte dog at bruge mindre sukker. Jeg brugte 150 g, men jeg tror, du kan nøjes med 100 g.

Hjemmelavet rabarbergin

400 g friske rabarber – gerne jordbær-rabarber*
100-150 g rørsukker
3½ dl neutral gin – for eksempel Bombay Sapphire eller Tanqueray Gin

Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i et skoldet sylteglas sammen med sukkeret og lad det trække et døgns tid. Husk at ryste glasset flere gange undervejs. Tilsæt derefter ginnen og lad det trække en måneds tid. Sørg for at ryste glasset med et par dages mellemrum og si det så efter en måned. Nu har du lyserød rabarbergin, der er klar til sommerdrinks!

Note: Jeg har prøvesmagt min første forsøg på rabarbergin efer 1½ uge, og det virker ganske lovende! Når den har trukket et par uger mere, vil jeg opdatere dette indlæg med det endelige resultat. Husk også at pynte dine rabarber-drinks med tørrede rabarberstængler.

*det er vigtigt at bruge rabarbersorter, der er søde og har røde stængler (sidstnævnte mest fordi det giver en flot lyserød farve), og her er sorten jordbær-rabarber fremragende. Kan i øvrigt også anbefales til rabarbersaft.