Hyldeblomstgin

hyldeblomstgin, gin, drink, citronerHar du prøvet at lave hyldeblomstgin? Det er rasende let, og så kan du bruge ginnen til at lave lækre sommerdrinks bagefter.

Jeg så ideen hos Klidmoster sidste år og forelskede mig straks i den. Ikke kun fordi jeg elsker hyldeblomster men også fordi du her udnytter hyldeblomsterne til sidste dråbe… eller burde det hedde til sidste gram blomsterstøv?

Hyldeblomstgin laver du lige efter, at du har lavet en portion hyldeblomstsaft. Der står du nemlig med en masse hyldeblomster, der har ligget i sukker og citronsaft i flere dage. Når du har hældt saften på flasker, tager du blomsterne og ryster forsigtigt eventuel overskudssukker af. Læg de sukrede hyldeblomster i et stort rent og skoldet patentglas og overhæld blomsterne med gin, indtil de er helt dækket til. Stil glasset i køleskabet og lad det trække mindst en måned. Jeg endte med at lade det trække i 4-5 måneder, inden jeg siede min hyldeblomstgin og hældte ginnen på en ny, ren flaske.

Hyldeblomstgin kan du selvfølgelig bruge i gin-relaterede drinks. Jeg har primært brugt min i en almindelig Gin & Tonic, hvor jeg har smagt til med citronsaft, for min udgave havde en vis sødme, eftersom jeg lod noget sukker hænge ved blomsterne.

Jeg satser på at sætte årets hyldeblomstsaft til at trække i denne weekend, så i løbet af næste uge vil lave en portion hyldeblomstgin mere.

4 thoughts on “Hyldeblomstgin

  1. Aww, tusind tak – jeg er glad for at du kan lide min idé. Jeg har eksperimenteret med de brugte blomster i flere år efterhånden. Sidste år lavede jeg en omgang med vodka også, som stadig står og trækker på køl – og det er nærmest endt som en likør.

    Prøv også at blende de brugte blomster og tilsæt en mazarinkage – DET holder 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *