Hyldeblomstgin

Hyldeblomstgin

Har du prøvet at lave hyldeblomstgin? Det er rasende let, og så kan du bruge ginnen til at lave lækre sommerdrinks bagefter.

Jeg så ideen hos Klidmoster sidste år og forelskede mig straks i den. Ikke kun fordi jeg elsker hyldeblomster men også fordi du her udnytter hyldeblomsterne til sidste dråbe… eller burde det hedde til sidste gram blomsterstøv?

Hyldeblomstgin

Du laver den lige efter, at du har lavet en portion hyldeblomstsaft. Der står du nemlig med en masse hyldeblomster, der har ligget i sukker og citronsaft i flere dage. Når du har hældt saften på flasker, tager du blomsterne og ryster forsigtigt eventuel overskudssukker af. Læg de sukrede hyldeblomster i et stort rent og skoldet patentglas og overhæld blomsterne med gin, indtil de er helt dækket til. Stil glasset i køleskabet og lad det trække mindst en måned. Jeg endte med at lade det trække i 4-5 måneder, inden jeg siede min hyldeblomstgin og hældte ginnen på en ny, ren flaske.

Hyldeblomstgin kan du selvfølgelig bruge i gin-relaterede drinks. Jeg har primært brugt min i en almindelig gin & tonic, hvor jeg har smagt til med citronsaft, for min udgave havde en vis sødme, eftersom jeg lod noget sukker hænge ved blomsterne.

Jeg satser på at sætte årets hyldeblomstsaft til at trække i denne weekend, så i løbet af næste uge vil lave en portion hyldeblomstgin mere.



4 thoughts on “Hyldeblomstgin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.