Sommerlige Nordes Gin

Sommerlige Nordes Gin

De seneste dage har min telefon insisteret på at vise mig fotos, jeg tog for et år siden, og det har været lidt vemodigt, da vi på det tidspunkt var på miniferie i Belgien med et vennepar. En ferie der i øvrigt blev yderligere forkortet pga. SAS-strejken. Suk.

Men den lille ferie bød på mange gode oplevelser – blandt andet et besøg på restauranten Alexandre, hvor jeg fik en fantastisk gin & tonic lavet på Nordes Gin. Den var så god, at jeg måtte skrive til restauranten et stykke tid senere, da jeg havde glemt navnet på ginnen.

Jeg er normalt mest til friske, småbitre ginner, men i løbet af det sidste års tid er jeg stødt på et par, der er søde, bløde og blomsteragtige, og som jeg virkelig godt kan lide. Den ene er Blue Velvet Gin og den anden er selvfølgelig Nordes Gin.

Nordes Gin – eller Nordes Atlantic Galician Gin – stammer fra Spanien og er lavet på druer samt 14 forskellige planteekstrakter – blandt andet hibiscus, citronverbena, eucalyptus og mynte. Det giver en fed, rund og ret blomstret smag uden at den dog føles parfumeret.

Eftersom Nordes Gin har en tydelig blomstersmag, så vil man typisk anbefale at kombinere den med en tonic med hyldeblomstsmag. Jeg synes dog, at ginnen er ret alsidig og går fint til de mere klassiske indian tonics, men er også virkelig skøn sammen med Fever-Tree Mediterranian Tonic.

Jeg serverede den selvfølgelig sammen med godt med isterninger samt lidt tørrede hibiscusblomster som garniture. Det er dog den slags gin, hvor man (læs: jeg) virkelig får lyst til at fyre en masse pynt af, så det må jeg gøre på et et senere tidspunkt, og det skal du selvfølgelig også gøre, hvis du har lyst.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *