Appelsin Gin & Tonic

Appelsin Gin & Tonic

Jeg benytter blandt andet mit gin-benspænd til at fortælle lidt om mine yndlings-ginner, og nu er turen kommet til Copenhagen Orange Gin – en skøn gin med tydelige noter af appelsin men også sødme fra svesker samt lidt peber og kardemomme – og enebær naturligvis.

Jeg stødte på denne gin for nogle år siden, da jeg faldt over den hos The Bird & Kissmeyer i Tivoli Food Hall. Jeg bestilte den dyreste gin & tonic, jeg nogensinde har drukket på en bar, men det fortrød jeg dog ikke, for ellers er jeg ikke sikker på, at jeg var faldet over Copenhagen Orange Gin. Jeg købte en flaske i slutningen af sidste år og brugte den til en vinter-ginsmagning, vi holdt for vores lille vinklub i starten af i år, hvor vores gæster udpegede den som en af aftenens tre bedste gin.

Denne appelsin gin kan dog sagtens drikkes året rundt, for den skønne appelsinsmag egner sig også aldeles glimrende til en g&t i løbet af sommeren (eller foråret som nu).

Hvilken tonic skal du bruge?

Da jeg prøvede denne gin første gang, blev den serveret med en 1724 Tonic Water. Jeg har dog siden eksperimenteret lidt herhjemme og fundet ud af, at du får en mild og lidt cremet Appelsin Gin & Tonic ved at bruge en Fever-Tree Mediterranian Tonic eller en lidt skarpere og friskere udgave ved at bruge en Fever-Tree Indian Tonic.

Som garniture brugte jeg denne gang en strimmel appelsinskal og lidt peber, men laver du en Appelsin Gin & Tonic omkring juletid, kunne det være oplagt at bruge lidt granatæblekerner, en kanelstang eller måske en vaniljestang.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *