Restaurant Alexandre

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Denne anmeldelse af den belgiske Restaurant Alexandre har været et hængeparti, som jeg længe har ønsket at få klaret, men først havde jeg ikke tid, så manglede jeg menubeskrivelsen, og så gik tiden. Anyway – Restaurant Alexandre er en af mine bedste restaurantoplevelser i år, så selvom nogle detaljer er gået tabt, så bliver jeg nødt til at vise billeder fra vores besøg tidligere i år.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Restaurant Alexandre ligger i Bruxelles og hører til blandt byens bedste restauranter, selvom den dog ikke har fået en Michelin-stjerne (endnu). Vi valgte en stor menu, som ligger på 900-1000 danske kroner, og så lagde vi ud med en drink. De fleste af os valgte gin & tonic – jeg fik en yderst lækker variant lavet på blandt andet Nordes Gin, som er en forholdsvis blomstret og elegant gin. Jeg blev faktisk så vild med den, at jeg søgte efter den og fandt den i en dansk webshop.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Ingen fancy restaurant uden sjove appetizers, og sådan er det også hos Restaurant Alexandre. Den første appetizer var disse bittesmå og sprøde kræmmerhuse lavet på gulerødder. Så fine og delikate.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den næste appetizer var små fine tomater kombineret med tomat-sfærer samt basilikumpesto. Meget intens og lækker tomatsmag, der selvfølgelig gik fantastisk sammen med pestoen.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den sidste appetizer var disse små dumplings. Jeg mener, at de var fyldt med fisk, men jeg er desværre ikke helt sikkert.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Nu kom vi til første forret – en virkelig smuk forårsserering lavet på grønne og hvide asperges sammen med pinjekerner og estragon samt forskellige smukke forårsurter. En meget smuk ret der var spændende at gå på opdagelse i.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Næste forret var denne fine ret med stegt havbars, strimlet fennikel og fuldfed kaviar. Den gyldne creme i midten husker jeg desværre ikke. Men igen en ret hvor elementerne passede smukt sammen, omend kaviaren mere var en flot gimmick fremfor et styrende element i forhold til smagen.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den sidste forret bestod af et fjerkræslår – jeg mener, at det var agerhøne, men er ikke helt sikker – samt foie gras, trøfler, blomkåls-couscous og en gorgonzolacreme. Meget fin og delikat anretning hvor gorgonzolacremen var tilpas skarp til at give lidt modspil til den fede foie gras.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Og så var vi efterhånden nået til hovedretten, som selvfølgelig var lige så smukt anrettet som de forrige retter. Retten bestod af langtidstilberedt lammekød med yderst saftig midte, der blev serveret med gulerødder, bolsjerødbeder, bambus samt en mild sherrysauce.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Vi var næsten igennem menuen – nu manglede kun desserten. Inden da kom tjeneren dog med denne lille anretning. Jeg kan desværre ikke længere huske, hvad den lille mundfuld bestod af, men det var en fin overgang til selve desserten.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Og så kom desserten. En af de smukkeste, jeg har spist i år. Den bestod af frisksyltede rabarber samt marengsflager med rabarber, en skefuld fuldfed creme fraiche og nyplukkede violer. Det kunne næsten ikke blive mere sommeragtigt! Så fin og lækker på samme tid.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Man skulle tro, at det stoppede der, men nej – der var søreme også nogle petit fours at slutte dagen af med! Disse fine eclairs smeltede på tungen…

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

… ligesom disse dejlige chokoladetrøfler, der gemte sig mellem store stykker chokolade…

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

… og sidst men ikke mindst disse enkle men velsmagende madeleine-kager.

Middagen hos Restaurant Alexandre var ikke mindre end fantastisk! Maden var velkomponeret, nuanceret og så utrolig smukt anrettet, at hver ret nærmest var et kunstværk i sig selv. Vi fik vinmenu til maden, og her matchede vin og mad hver gang. Sidst men ikke mindst var servicen, som den skulle være – venlige, smilende tjenere der sørgede for en behagelig stemning.

Det eneste minus ved Restaurant Alexandre er, at det ikke lige ligger i nærheden, for med en beliggenhed i Bruxelles så er det ikke just et sted, jeg kommer forbi i nærmeste fremtid. Det skal dog ikke afholde mig fra at anbefale stedet – seks stjerner til Restaurant Alexandre.

2 thoughts on “Restaurant Alexandre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *