Geléshots med appelsin og Cointreau

Geléshots med appelsin og Cointreau

Jeg går straks i gang med månedens gelé-benspænd, og første eksperiment er disse geléshots med appelsin og Cointreau. De er inspireret af de Tequila Jelly Shots, jeg tidligere har lavet, men nu tænkte jeg, at benspændet var en fin anledning til at lave en sjov og anderledes ‘velkomstdrink’ til julefrokosterne.

De appelsiner, jeg brugte, var rimelig små, så jeg anbefaler, at du bruger mellemstore appelsiner – ellers får du for meget ‘geléfyld’ til overs (det kan du dog blot hælde i en plastikbeholder og støbe geléshots-vingummier af).

Geléshots med appelsin og Cointreau

8 appelsingelé-både

2 mediumstore appelsiner
1 dl vand
1 dl rørsukker
3 blade husblas
½ dl Cointreau
2 spsk grenadine
evt. en kvart dl vodka

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Imens halverer du de to appelsiner den lange led og udhuler dem.

Sørg for at prikke frugtkødet med en urtekniv flere gange og pres saften over en lille skål – den skal du bruge til dine geléshots. Derefter skal du udhule appelsinskallerne, så al frugtkødet bliver fjernet. Jeg kan anbefale kombinationen af en urtekniv, et melonjern og en moderat mængde tålmodighed. Pas på, at du ikke får gennemboret appelsinskallerne med kniven – så vil drinken flyde ud.

Jo flere rester af frugtkød, du glemmer at fjerne, jo sværere bliver det at skære appelsinerne ud i pæne både til sidst.

appelsingelé, geléshots, appelsin, Cointreau, grenadine, rørsukker, drink, gelédrink, husblas

Sæt de udhulede appelsinskaller i et lille fad, hvor de kan stå uden at vælte. Hæld eventuelt sukker i fadet – så er det lettere at få appelsinskallerne til at stå fast.

Selve drinken:
Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op. Lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt det udblødte husblas, 1-1½ dl appelsinsaft (afhængig af hvor store appelsinerne er), grenadine og Cointreau (og evt. vodka). Fordel drinken i de udhulede appelsinskaller og sæt derefter fadet med geléshots i køleskabet i minimum fire timer og gerne til dagen efter.

appelsingelé, geléshots, appelsin, Cointreau, grenadine, rørsukker, drink, gelédrink, husblas

Skær dine fyldte appelsinskaller ud i både og vupti – så har du geléshots med appelsin og Cointreau!

Note: Jeg synes, det er en ret smuk og festlig måde at servere geléshots på, og så er det samtidig en ret mild og sød velkomstdrink. Du kan evt. overveje at tilføje lidt vodka til blandingen, hvis du vil have en tydeligere alkoholsmag.



4 thoughts on “Geléshots med appelsin og Cointreau”

    • Nu ville jeg ikke lægge det på bloggen, hvis jeg ikke mente, det var værd at prøve 😉
      Men geléshots er jo netop et festligt indslag og kan ikke sammenlignes med klassiske drinks såsom G&T eller White Russian.

  • Hejsa,
    Jeg lavede shotsne som en del af nytårsdesserten. Serverede med appelsin som tema (lavede appelsinfromage, appelsin parfait, en peanutkarameltærte og dine shots)
    Mine appelsiner var store og stivnede ikke som ønsket. De kom i fryseren en tre fire timer. Det klædte dem godt at være helt kolde og skallerne med lidt frosset udseende. Gæsterne var begejstrede.
    Ud over at se festlige ud smagte de også godt 🙂
    Mvh Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *