December: Gelé
I december måned vil det vugge og blævre, dirre og skælve på bloggen! Denne måneds benspænd er nemlig gelé!
Måske er geléagtigt mere præcist, for jeg vil også lege med budding, rand-serveringer og andre sager, der enten har husblas i sig eller som opfører sig geléagtigt. Når nu det er december, så kunne det blandt andet være oplagt at lave frugtflæsk, hjemmelavet sky og sylte, men der er også plads til knapt så jule-agtige retter. Det skal nok blive sjovt – især for et legebarn som mig, der er barnligt fascineret af mad, der dirrer.
Det er muligt, at jeg også får eksperimenteret med agar agar (som har lidt af de samme egenskaber som husblas, men er lavet af tang og derfor kan bruges i retter til folk, der undgår svine-produkter).
Her er et udvalg af de gelé-retter, jeg før har lavet:
Æblegelé
Rønnebærgelé
Jordbærgelé
Coffee Jelly
Lakridskaviar
Brombær-cheesecake
Kiwicheesecake
Citron-cheesecake
Kærnemælksrand med hindbærsauce
Panna cotta med rosenvand
Bærgelé med hyldeblomst
Tequila Jelly Shots
Er der gelé-retter, du kan anbefale, jeg skal prøve de kommende uger?
Uhh, fedt! Har elsket den slags siden jeg sidste år fik fantastiske Marie Holms ‘Budding og andre dirrende desserter’. Den er virkelig god, uanset om man er nybegynder eller erfaren. Især synes jeg, hun rammer stivelsesmængderne godt, så ingen af opskrifterne er for ‘vingummiagtige’, men at de samtidig altid sætter sig som de skal.
Buddinger er nemlig skønne desserter – glæder mig til at lege med dem i denne måned 🙂
Kødrand selvfølgelig. En hyldest til Matador! Hjemmelavet vingummi. Grisetær i gelé. Grønsagsrand – ærter, guelrødder, etc. Måske en kombi med hjemmelavede vingummier i vingummirand.
Julekram, julenissen
Vingummier i vingummirand! 😀 😀
Jeg skal lege med en rand-ret i weekenden… den kommer på bloggen i næste uge – og vingummier skal jeg selvfølgelig også eksperimentere med 🙂