Coffee Jelly – japansk dessert

coffee jelly, gelé, gelédessert, dessert, japansk, husblas, kaffepulver, flormelisJeg er ikke færdig med de japanske retter! Denne ret – coffee jelly – blev faktisk serveret som pre-dessert inden selve desserten (green tea cheesecake, som jeg bloggede om i fredags). Japanere har et eller andet med gelédesserter, og da jeg var i Japan for en række år siden, prøvede jeg da også et par stykker. Der er noget nostalgisk over det, for jeg forbinder klart gelédesserter med 80’erne, men ja – af en eller anden grund er det ret udbredt i Japan.

Jeg fandt en sjov opskrift på coffee jelly – dvs. en gelédessert med kaffesmag – hos Japanese Cooking 101 – som jeg legede videre med.

Coffee Jelly
lille dessert for 5-6 personer

2½ dl varmt vand
3 tsk kaffepulver
1 dl flormelis
5 blade husblas

Derudover:
lidt rapsolie
1½ dl fløde

Læs husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Rør imens kaffepulveret ud i det varme vand sammen med flormelissen. Hæld vandet fra husblassen og smelt det ved lav varme i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Rør den smeltede husblas ud i den lune kaffeblanding og hæld derefter i et lille fad (ca. 8 x 18 cm), der er smurt med lidt rapsolie. Stil fadet i køleskabet i mindst fire timer. Når det er stivnet helt, er din coffee jelly dessert klar til servering.

Skær geléen ud i mindre kuber, anret dem i små skåle og hæld lidt fløde over hver portion coffee jelly.

Note: Dette er en ret sjov dessert – også for dem, der normalt ikke drikker kaffe. Kaffe og fløde er som bekendt en rigtig god smagskombination, og det var den også i dette tilfælde, så vil du prøve en lidt anderledes kaffedessert, så kan jeg godt anbefale coffee jelly.



2 thoughts on “Coffee Jelly – japansk dessert”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *