Tequila Jelly Shots – citrongelé-shots med tequila

Tequila Jelly Shots – citrongelé-shots med tequila

Denne drink er den sidste opskrift, jeg når i juli-benspændets legestue – i morgen afsløres benspændet for august måned.

Nu kigger du måske på billedet og tænker “det ligner da ikke en drink”, men lad dig ikke narre! Tequila Jelly Shots er en tequila-drink i geléform! En rigtig partydrink, som nok skal vække opmærksomhed.

Jeg fik ideen til drinken, da jeg så en Mojito Jelly shot hos Smagsløjer. Jeg elsker jo citroner, så jeg måtte selvfølgelig lave en version med citroner, men da jeg stod i køkkenet, fik jeg lyst til at lave en tequila-gelédrink.

Tequila Jelly Shots

8 citrongelé-både

2 citroner – så friske og saftige som muligt
1 dl vand
1 dl rørsukker
3 blade husblas
½ dl tequila
salt

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Imens halverer du de to citroner på den lange led. Prik frugtkødet med en urtekniv flere gange og pres saften over en lille skål. Derefter skal du udhule citronskallerne, så al frugtkødet bliver fjernet. Jeg kan anbefale kombinationen af en urtekniv, et melonjern og en moderat mængde tålmodighed. Pas på, at du ikke får gennemboret citronskallen med kniven – så vil drinken flyde ud.

Sådan skal citronen se ud, når du har udhulet den. Jo flere rester af frugtkød, du glemmer at fjerne, jo sværere bliver det at skære citronerne ud i pæne både til sidst.

Sæt de udhulede citronskaller i et lille fad, hvor de kan stå uden at vælte.

Selve drinken:

Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op. Lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt det udblødte husblas samt tequila. Fordel drinken i de udhulede citronskaller og sæt derefter fadet med citronskallerne i køleskabet til dagen efter.

Når du skal servere dine Tequila Jelly Shots, halverer du de fyldte citronskaller, så du får 8 citronbåde. Drys dem med groft salt og servér med det samme.

Note: Tequila Jelly Shots er en kraftig ‘drink’ – ligesom den klassiske tequila-servering med salt og frisk citron – så ‘drik’ den med måde. Hvis smagen bliver for kraftig til dig, kan du altid erstatte lidt af citronsaften og tequilaen med vand.1 thought on “Tequila Jelly Shots – citrongelé-shots med tequila”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *