æblesaft, saft, æbler, citroner, ingefær, rørsukker, citronsyreJeg har tidligere slået et slag for at bruge de mange skønne danske æbler, som haverne og butikkerne stadig bugner af, og den anden dag fik jeg prøvet noget nyt – nemlig at lave æblesaft med citron og ingefær.

Inspirationen fik jeg fra Spis Bedre-bladet fra august måned, hvor jeg så en opskrift på æblesaft med ingefær. Jeg udskiftede dog limesaften med citron (hey, så passer det også til månedens benspænd!), skruede ned for sukkeret og lidt op for citronsyren. Jeg undlod desuden at skrælle æblerne, inden de blev kogt.

Æblesaft med citron og ingefær
1 liter saft

1 kg æbler
1 l vand
saften fra en citron
1 spsk friskrevet ingefær
2 dl rørsukker
1 tsk citronsyre

Vask æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i grove stykker. Hæld dem i en stor gryde sammen med vand, citronsaft og ingefær. Lad det simre i en halv time – uden låg – og lad så saften løbe gennem en finmasket si. Hæld saften i en ren gryde sammen med sukkeret og lad det koge op, så sukkeret opløses. Tilsæt citronsyren og hæld den varme æblesaft på skoldede flasker.

Note: Det er en forholdsvis sød æblesaft, med mindre du udelukkende bruger syrlige æbler (jeg brugt halvt af hver mht. syrlige og søde æbler). Ingefæren var ikke tydelig i smagen, men gav et ‘svirp’ til sidst og gav dermed den søde smag kamp til stregen. En god måde at sørge for, at saften ikke druknede i sødme.

Jeg overvejer at fortynde saften lidt og ellers drikke den iskoldt – eller måske bruge den til efterårsdrinks?