Tranebær-kokoskager

Tranebær-kokoskager

Da jeg bagte ingefærkager for nylig, lavede jeg også en portion tranebær-kokoskager. Opskriften til disse var også fra mit research på julesmåkager under sidste års julesmåkage-benspænd, hvor jeg fandt den på My Recipes. Jeg har dog valgt at ændre nogle ting i forhold til den oprindelige opskrift, da jeg har skruet godt op for appelsinmængden og lidt ned for sukkermængden.

Tranebær-kokoskager

ca. 45 småkager

4 dl hvedemel
150-175 g blødt smør
2 dl rørsukker
1 tsk vaniljepulver
revet skal af en øko-appelsin
1 tsk bagepulver
1½ dl kokosmel
1½ dl tørrede tranebær
lidt salt

Pisk smør, sukker, appelsinskal og vaniljepulver sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter hvedemel, salt og bagepulver og pisk det i et par minutter, inden du tilsætter kokosmel og tranebær. Rør det godt sammen. Form små kugler, der skal være midt mellem en hasselnød og en valnød – ligesom med ingefærkagerne – og tryk dem ud med fingrene på en bagepapirbeklædt bageplade (portionen vil fylde ca. 2 bageplader alt i alt).

Bag dine tranebær-kokoskager ved 175 grader i 10-12 minutter, indtil de bliver let gyldne. Lad dem køle helt af, inden du spiser putter dem i en kagedåse.

Note: Disse tranebær-kokoskager kan godt blive en juletradition her i hjemmet, for de er godt nok lækre! Det er især appelsinskallen, der er med til at give et lækkert pift til småkagerne, men kokosmelet og tranebærrene fungerer også rigtig godt sammen. Vil du have en lidt utraditionel julesmåkage, så prøv at bage tranebær-kokoskager.6 thoughts on “Tranebær-kokoskager”

 • Du har eftersøgt hakket økologisk fjerkræ.
  Jeg har købt det fra Hanegal – det er dog hakket hønsekød, men det smager fantastisk. Irma forhandler det.
  M.v.h. Charlotte

  • Tak for tippet. Jeg har desværre ikke set det i vores lokale Irma den seneste tid, men jeg håber, det dukker op igen.

 • Der må mangle noget i din opskrift på tranebær-kokoskage jeg gætter på
  æg – jeg tilsatte 2 små æg bare for at samle dejen er det rigtigt ?

  • Nej, der skal ikke æg i, men der kan godt komme lidt mere smør i – omkring 25-50 g, hvis man skal være på den sikre side. Har tilføjet i opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *