ingefærkager, småkager, julesmåkager, kage, dessert, jul, ingefær, rørsukker, kanel, hvid chokolade, chokolade, rapsolie, æg, hvedemel, kanel, ingefær, bagepulver, sirupMånedens første benspændsret er disse lækre ingefærkager med hvid chokolade. Da jeg sidste år havde julesmåkage-benspænd, fandt jeg selvfølgelig så mange spændende småkageopskrifter, jeg gerne ville prøve, at jeg snildt kunne have fortsat et par måneder mere – for julen varer jo lige til påske! Nu har jeg fundet en række af de opskrifter frem, jeg ikke nåede, og den første er som sagt ingefærkager. Jeg faldt oprindeligt over disse ingefærkager hos Creations by Kara, men ændrede dog noget på sammensætningen, så der kom mindre sukker i (amerikanere har nok en lidt sødere tand end jeg), og så blev der også skruet lidt op for krydderierne.

Ingefærkager med hvid chokolade
ca. 48 småkager

1 dl rapsolie
2 dl rørsukker
1 æg
½ dl lys sirup
2 tsk bagepulver
6 dl hvedemel
½ tsk salt
3½ tsk tørret ingefær
1½ tsk kanel

Pynt:
1-1½ dl rørsukker
hvid chokolade (brug en god kvalitet og ikke overtræksknapper)

Pisk olie, æg, sukker og sirup sammen til en lys ensartet masse. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det derefter i sukkerblandingen. Massen skal være blød og fugtig men ikke klistret. Form små kugler af dejen – de skal være større end hasselnødder men mindre end valnødder – og tryk derefter dejkuglerne flade med fingrene på et køkkenbord eller spækbræt, der er let drysset med sukker. Læg dine ingefærkager på bagepapirbeklædte bageplader (tre styks) og bag dem ved 175 grader i 8-10 minutter.

Dine ingefærkager skal køle helt af, inden du pynter dem med smeltet hvid chokolade.

Note: Dejligt krydrede ingefærkager, hvor både ingefær og kanel er tydelig. Den fede hvide chokoladesmag passer godt sammen med krydderierne og sørger samtidig også for, at ingefæren ikke bliver for skarp. En herlig julesmåkage, der både er sød og frisk på samme tid.