Ingefærkager med hvid chokolade

Ingefærkager med hvid chokolade

Månedens første benspændsret er disse lækre ingefærkager med hvid chokolade. Da jeg sidste år havde julesmåkage-benspænd, fandt jeg selvfølgelig så mange spændende småkageopskrifter, jeg gerne ville prøve, at jeg snildt kunne have fortsat et par måneder mere – for julen varer jo lige til påske! Nu har jeg fundet en række af de opskrifter frem, jeg ikke nåede, og den første er som sagt ingefærkager. Jeg faldt oprindeligt over disse ingefærkager hos Creations by Kara, men ændrede dog noget på sammensætningen, så der kom mindre sukker i (amerikanere har nok en lidt sødere tand end jeg), og så blev der også skruet lidt op for krydderierne.

Ingefærkager med hvid chokolade

ca. 48 småkager

1 dl rapsolie
2 dl rørsukker
1 æg
½ dl lys sirup
2 tsk bagepulver
6 dl hvedemel
½ tsk salt
3½ tsk tørret ingefær
1½ tsk kanel

Pynt:
1-1½ dl rørsukker
hvid chokolade (brug en god kvalitet og ikke overtræksknapper)

Pisk olie, æg, sukker og sirup sammen til en lys ensartet masse. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det derefter i sukkerblandingen. Massen skal være blød og fugtig men ikke klistret. Form små kugler af dejen – de skal være større end hasselnødder men mindre end valnødder – og tryk derefter dejkuglerne flade med fingrene på et køkkenbord eller spækbræt, der er let drysset med sukker. Læg dine ingefærkager på bagepapirbeklædte bageplader (tre styks) og bag dem ved 175 grader i 8-10 minutter.

Dine ingefærkager skal køle helt af, inden du pynter dem med smeltet hvid chokolade.

Note: Dejligt krydrede ingefærkager, hvor både ingefær og kanel er tydelig. Den fede hvide chokoladesmag passer godt sammen med krydderierne og sørger samtidig også for, at ingefæren ikke bliver for skarp. En herlig julesmåkage, der både er sød og frisk på samme tid.5 thoughts on “Ingefærkager med hvid chokolade”

 • De ser godt nok fristende ud 🙂
  Rapsolie, det har jeg ikke bagt småkager af før, men det skal da prøves.

  Jeg har lige bagt de bedste brunkager jeg har smagt, så ren succes.
  Ligger opskriften på bloggen en af dagene, hvis du vil prøve og om det passer ind i dit benspænd 🙂

  Vil ønske dig en dejlig weekend og en glædelig 2.advent i morgen og du er velkommen til at deltage i min 1.advent giveaway og 2.advent giveaway i morgen, gode kreative smukke giveaways, synes jeg da selv 🙂

  • Rapsolie fungerer som regel godt i bagværk, så det bruger jeg gerne til det.

   Tak for tippet! Jeg bagte dog brunkager sidste år i forbindelse med julesmåkagebenspændet, så jeg regner ikke med, at jeg også blogger om det i år 🙂

   Håber du får en dejlig 2. advent!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *