Hjemmelavede Raffaello kugler

Raffaello kugler, hvid chokolade, chokolade, jul, konfekt, chokoladetrøfler, trøfler, chokolade, kokosmel, kondenseret mælk, mandlerI går bloggede jeg om den eiskonfekt, vi skal spise i morgen aften, og i dag får I opskriften på den anden type konfekt, jeg vil servere juleaften – nemlig hjemmelavede Raffaello kugler! Jeg fik inspirationen fra Det smager altid lidt af fugl, der bloggede om disse sidste år. Men hvad er Raffaello kugler? Det er populært sagt den lyse udgave af Ferrero Rocher kugler – nemlig chokoladekugler med kokos og fyld af hvid creme og mandler. I denne udgave er der ikke creme i, men selve kuglen er så mild og sød, at man ikke mangler cremen.

Jeg skruede lidt ned for kokosmængden i forhold til den oprindelige opskrift, og så brugte jeg mere hvid chokolade. Desuden brugte jeg mandler i stedet for hasselnødder, da der er mandler i den oprindelige udgave af Raffaello kugler.

Raffaello kugler
35-40 stk.

175 g fin kokosmel
150 g hvid chokolade
200 g kondenseret mælk
35-40 mandler

Pynt:
lidt ekstra kokosmel

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør det sammen med den kondenserede mælk og tilsæt derefter kokosmelet. Rør det godt sammen og lad det hvile et kvarters tid. Rist imens mandlerne på en tør pande, så de får lidt farve. Form en kugle af kokosmassen omkring hver mandel og rul derefter hver kugle, så den bliver rund og pæn. Vend dine Raffaello kugler i kokosmel og sæt dem derefter i køleskabet. Tag dine Raffaello kugler ud af køleskabet en halv time inden, at de skal spises, så de ikke er iskolde.

Note: Søde og samtidig friske på grund af kokosmelet. Disse Raffaello kugler er lette at lave og kan sagtens spises året rundt, så lav dem når du har lyst.

Hvis du vil have mere inspiration til hjemmelavet konfekt, der er let at lave, så tjek min konfekt-kategori.

9 thoughts on “Hjemmelavede Raffaello kugler

  1. Jeg har kun ét ord – ÅHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!! 😀
    Nå ja, og så lige et par stykker mere ……….. rigtig glædelig jul til dig og dine – glæder mig til at følge med i, hvad du disker op med til nytår 🙂

  2. Uhm de må være gode med kondenseret mælk 🙂
    Sådanne fik vi ikke lavet i år.
    Håber du havde en dejlig juleaften, det havde jeg og vil lige ønske dig nogle skønne juledage 🙂

  3. De lyder som den rene himmerrigs mundfuld 🙂 Næste år siger jeg dig, så skal jeg da bare genoptræne mine færdigheder som køkkenskriver i det fine køkken jeg skal husere i.. glæder mig sådan.

  4. Pingback: Appelsinfudge - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *