Rabarberlagkage med ingefær, speltsalat med bagt courgette og aubergine

rabarberlagkage, lagkage, dessert, kage, lagkagebunde, makroner, rabarber, ingefær, æg, æggeblommer, rørsukker, græsk yoghurt, mælkechokolade, chokolade, flødeTrænger vi ikke til en vulgær god rabarberlagkage? Jo vi gør! Denne rabarberlagkage blev medbragt til et familiearrangement sammen med speltsalaten, der er beskrevet nederst i blogindlægget. Lagkagen fik et fint touch af ingefær og gav samtidig lidt modspil til den søde rabarberkompot.

Rabarberlagkage med ingefær
10 personer

3 lagkagebunde – gerne hjemmelavede
100 g knuste makroner

Mos:
750 g rabarber
200 g rørsukker
2 spsk fintreven frisk ingefær

Råcreme:
4 æggeblommer
2 spsk rørsukker
2½ dl fløde
200 g græsk yoghurt

Overtræk og pynt:
100 g god flødechokolade
1 dl fløde
2 tsk smør

Skær blade og bund af rabarberne, skær dem i mindre stykker og kog dem under låg sammen med sukker og ingefær ved svag varme i en halv time. Rør i det undervejs.

Pisk æg og sukker skummende, pisk fløden stiv og vend det hele forsigtigt sammen med yoghurten. Hak chokoladen fint og smelt den med fløde og smør ved svag varme i en gryde under omrøring. Læg din rabarberlagkage sammen i denne rækkefølge: bund, halvdelen af mosen, halvdelen af makronerne, halvdelen af cremen. Bund igen og på samme vis. Slut af med en bund øverst og fordel overtrækket. Denne rabarberlagkage bliver ekstra god, hvis den får lov til at trække i køleskabet et par timer, før den skal serveres.

Note: Jeg er ret vild med ingefær-strejfet i denne rabarberlagkage. Jeg ved godt, at billedet er lidt vulgært, men der var ikke tid til at tage et bedre i dag – beklager.

Spelt med bagt courgette, aubergine og ristede valnødder
6-8 personer

1 kg courgette og aubergine (samlet vægt)speltsalat, salat, courgette, squash, aubergine, stødt allehånde, spelt, valnødder, citroner
4 spsk olivenolie
1 tsk stødt allehånde
salt og peber
200 g spelt
3 dl kogende vand
50 g valnødder
3 spsk friskpresset citronsaft
10 spsk hakket persille

Skær grøntsagerne i terninger på 1×1 cm. Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir og vend dem i olie og krydderier. Bag i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader, til de er sprøde og møre. Vend rundt i dem undervejs. Vend hvidløget i, når de er færdige. Kog spelten mør og afkøl den. Skyl med koldt vand og afdryp. Rist valnødderne på en tør pande og hak dem groft. Bland det hele sammen og smag til.

Note: Lækker og mættende salat – især når man bruger spelt! Jeg havde ikke tørret mynte, så det kom ikke i, og hvidløget undlod jeg også.

Vi havde medbragt ovenstående til en familiekomsammen i dag, hvor svigerforældrene havde besøg fra Østrig. Vi måtte dog gå lidt tidligt, da vi skulle hjælpe nogle venner med opsætning af træhytter (mine arme er en smule møre lige nu), men hen ad aftentide vendte vi tilbage til svigerforældrene for at hygge og spise rester fra frokosten.

Nu står den på en lidt kortere arbejdsuge, da jeg skal til et rollespilsarrangement i slutningen af ugen og et bryllup om lørdagen, og så er det også på onsdag, at vi skal på Kokkeriet – jo, det bliver en god uge!13 thoughts on “Rabarberlagkage med ingefær, speltsalat med bagt courgette og aubergine”

 • Uhm, den lagkage ser lækker og syndig ud!
  Jeg elsker rabarberlagkager- jeg elsker generelt lagkage, men det er jo ikke lige noget man får så tit når man kun er 2:)

 • Det ser lækkert ud alt sammen… Jeg elsker også bogen 'Flere suveræne salater og brillante buffeter'. (har du prøvet bulgur med tørrede abrikoser?) Den lavede jeg i weekenden…uhmmm
  Din uge lyder dejlig, og meget spændende….glæder mig til at høre om bla. Kokkeriet…Ha' en dejlig uge:-)

 • Din lagkage med ingefær lyder helt vildt lækker! Spændende med ingefær i en lagkage – det tror jeg ikke, jeg har prøvet, men man bruger det jo også i småkager. Dem hadede jeg som barn, men man har jo lov til at ændre smag med tiden ;O)

  Tak for herlige opskrifter!!!

  Hvor er det spændende med Kokkeriet på onsdag 🙂

 • MissMuffin – den er slet ikke syndig – der er jo frugt i! 😀

  Men ja, den er en anelse vulgær, når det vælter ud af den. Der var ikke så meget at gøre, da cremen var ret letflydende, og jeg kan egentlig meget godt lide, at den ikke ser så 'kontrolleret' ud 🙂

 • Mette Lykke – den var også udmærket! Jeg er ikke så god til traditionelle lagkager, så det har klart været en fordel, at jeg ofte tiltusker mig opgaven med at lave lagkage til fødselsdage, for så kan jeg både lave noget, jeg selv kan lide samt mulighed for at prøve nye opskrifter 😉

 • Mrs Cakeaholic – det er en dejlig bog! Ja, jeg prøvede den opskrift i april og kunne godt lide den. I det hele taget er de to forfattere gode til at skrue nogle velsmagende og spændende salater sammen!
  Tak og i lige måde 🙂

 • Madame – hehe, jeg er i det hele taget ikke fan af småkager, så det kan jeg godt sætte mig ind i 😉

  Og jeg glæder mig også temmelig meget til på onsdag 😉

 • NYBH – hvad med couscous eller spelt? Går det heller ikke?

  De første år, jeg boede sammen med gemalen, ærgrede jeg mig gul og grøn over, at han ikke kan lide kartoffelmos. På et tidspunkt begyndte jeg så at koge kartofler, tage nogle fra til ham og mose resten til mig – glimrende kompromis! (og i foråret prøvede jeg så en opskrift på kartoffelmos med krydderier, som han faktisk godt kan lide nu, så det er skønt!)

 • Sifka – og smugkigning til lagene gør jo ikke noget for nysgerrige folk – så er det også muligt at få en idé om, hvorvidt man kan lide indholdet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *