Rabarberkylling med hvidvin

Rabarberkylling med hvidvin

Jeg har ledt efter danske, økologiske kyllinger – vel at mærke i fersk udgave – men de er meget svære at opdrive. Går du i et almindeligt dansk supermarked, kan du være heldig at finde små økologiske kyllinger på 1,3 kg, men jeg ville gerne have en kylling, der havde gået lidt længere. Det var til gengæld næsten umuligt. Derfor endte jeg med at købe en Løgismose-kylling i Netto. Den er godt nok ikke dansk men fransk, og den er heller ikke økologisk men dog fritgående. Til gengæld smager den godt, den er blåstemplet af Dyrenes Beskyttelse, den er lidt større (ofte mellem 1,4 og 1,6 kg), og så koster den 89 kr. Noget billigere end de økologiske kyllinger.

Nå, men når nu jeg endelig havde fået fat i en kylling, så skulle den selvfølgelig have et forårs-twist. Det er jo rabarbersæson, så det havde jeg lyst til at kombinere med kyllingen, for kylling + rabarber er en glimrende kombination.

Jeg tog ca. 300 g rabarber og kogte dem op sammen med 2½ dl hvidvin og ca. ½ dl rørsukker. Imens blev kyllingen gnedet godt og grundigt med brændenældesalt – både indvendig og udvendig. Kyllingen blev lagt i et ildfast fad, og to grydeskefulde af rabarberkompotten blev hældt ind i kyllingen. Resten af kompotten blev hældt over kyllingen, og fadet blev dækket af stanniol, inden det blev sat i ovnen ved 200 grader i en time. Efter en time blev kyllingen taget ud. Jeg skulle først bruge den som frokostret dagen efter, så den blev sat i køleskabet, men du kan selvfølgelig spise den med det samme. I så fald skal du blot pensle kyllingen med smør og sætte fadet tilbage i ovnen – denne gang uden stanniol – og lade kyllingen stege i ca. 10 minutter, så den får en pæn gylden farve.

Kyllingen blev serveret sammen med kogte basmatiris samt en salat bestående af fintsnittet spidskål, der var krammet med lidt hvid balsamico og olivenolie og vendt med hakkede mandler.11 thoughts on “Rabarberkylling med hvidvin”

 • Hvis du melder dig på 360 Nord’s facebookside kan du se hvornår de får de smækreste, lækreste ferske kyllinger hjem. Der er MASSER af kød på deres basser og man kan koge en skøn fond på skroget.

  • Dem var jeg skam forbi for nylig, men næste levering var i slutningen af sidste uge, hvor jeg ikke havde tid til at kigge forbi, så det må blive en anden gang 🙂

 • Tillykke med det ikke-vulgre kyllingebillede! Det er altså lidt af en præstation.

  Jeg sværger også til løgismosekyllingerne, selvom jeg ville foretrække en fra Danmark. Dyrevelfærd kommer dog før nationalitet, og så svarer ders vilkår vist til økologiske.

  • Taktak 😀
   Ja, det samme her – jeg synes, at det er et meget lødigt produkt, og så er jeg vild med, at de er lette at få fat på – den lokale Netto har dem i hvert fald altid, når jeg kommer forbi der 🙂

 • uhm, ja – minder mig om en kyllingeopskrift med rabarber, mandler og stjerneanis jeg har på min blog. Den er dælme også god:-) Og jeg skal ha SÅ MANGE rabarber i år:-)

   • Ja – jeg plejer at købe skønne øko kyllinger der. Desværre bringer de ikke til nordjylland – men har bekendte i Århus. De modtager så kyllingerne, lægger i fryser til vi kommer på de kanter.
    Skøøøøn ferie i Italien.
    Hilsen Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *