Maj: Friske forårsretter

Maj: Friske forårsretter

Kom maj du søde milde….

Hvem elsker ikke maj måned? Når alting for alvor springer ud, og det er så varmt, at man sidde udenfor i solskinnet og nyde sin frokost 🙂

Denne måneds benspænd er forårsretter med særlig fokus på danske råvarer. Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at benspændet skulle være 100% danske råvarer, men da jeg indså hvor få danske grøntsager, man kan købe i denne måned (især hvis man foretrækker økologiske råvarer), så valgte jeg at slække lidt på denne del.

Det er derfor i højere grad et sæson-inspireret benspænd, og det er blandt andet også derfor, at jeg spørger til folks yndlingsspise i maj måned i stavblender-konkurrencen – det kunne jo være, jeg kunne hente lidt inspiration der 🙂

Hvad kan maj så byde på? Det er nu, du kan fråde i ramsløg fra skoven, og det er også i denne måned, at de første danske asparges dukker op. Rabarberne er også snart så store, at de kan koges til rabarbersaft eller indgå i skønne kager, og så er en del krydderurter efterhånden også kommet op. I vores krydderurtebed er både purløg, timian, løvstikke, merian og malurt allerede godt med.

Mon ikke det også bliver muligt at købe en håndfuld nye, danske kartofler? … og så har jeg ikke engang remset alle de dejlige fisk op, der også er sæson for her i maj.

Velkommen til en måned med masser af friske forårsretter. Ja, der skal forår på bordet – uanset vejret!

Se de friske forårsretter, jeg lavede denne måned



20 thoughts on “Maj: Friske forårsretter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *