Maj: Friske forårsretter

aspargesretKom maj du søde milde….

Hvem elsker ikke maj måned? Når alting for alvor springer ud, og det er så varmt, at man sidde udenfor i solskinnet og nyde sin frokost 🙂

Denne måneds benspænd er forårsretter med særlig fokus på danske råvarer. Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at benspændet skulle være 100% danske råvarer, men da jeg indså hvor få danske grøntsager, man kan købe i denne måned (især hvis man foretrækker økologiske råvarer), så valgte jeg at slække lidt på denne del.

Det er derfor i højere grad et sæson-inspireret benspænd, og det er blandt andet også derfor, at jeg spørger til folks yndlingsspise i maj måned i stavblender-konkurrencen – det kunne jo være, jeg kunne hente lidt inspiration der 🙂

Hvad kan maj så byde på? Det er nu, du kan fråde i ramsløg fra skoven, og det er også i denne måned, at de første danske asparges dukker op. Rabarberne er også snart så store, at de kan koges til rabarbersaft eller indgå i skønne kager, og så er en del krydderurter efterhånden også kommet op. I vores krydderurtebed er både purløg, timian, løvstikke, merian og malurt allerede godt med.

Mon ikke det også bliver muligt at købe en håndfuld nye, danske kartofler? … og så har jeg ikke engang remset alle de dejlige fisk op, der også er sæson for her i maj.

Velkommen til en måned med masser af friske forårsretter. Ja, der skal forår på bordet – uanset vejret!

Se de friske forårsretter, jeg lavede denne måned

20 thoughts on “Maj: Friske forårsretter

  • Jeg vil allerede nu røbe, at jeg blandt andet vil lade mig inspirere af sidste måneds benspænd, så forhåbentlig kommer der også røg og damp i køkkenet denne måned 😀

 1. Jeg har en dyst med en anden blogger om at lave den bedste ret med hornfisk og rabarber her i maj måned, og nu du gerne vil bruge røg og damp, er hornfisken da et meget godt udgangspunkt for en lækker majmiddag.

  (Og hvis du laver noget virkeligt lækkert med rabarber og hornfisk, kan vi så ikke lade som om, at det var mig?)

  • Det er meget pudsigt, du nævner det, for jeg har faktisk planer om at lave noget med hornfisk inden længe! Hvordan den skal tilberedes, og hvad den skal spises sammen med – ja, det ved jeg så ikke endnu, men hold endelig øje 🙂

 2. Jeg elsker også maj, der er så meget vidunderlig mad at få! Jeg glæder mig til at følge dine kreationer med asparges, rabarber, kartofler, ramsløg og hvad du nu kan få fingre i! Det bliver med garanti appetitligt og smukt.

  • Ja, jeg glæder mig også til at lege med friske og smukke forårs-råvarer. Nu er jeg lidt træt af rodfrugter og kål 😉

 3. Lyder spændende, elsker sæsonpræget mad – og danske råvare er altid at foretrække, især i foråret! Rarbarber(grød), fisk(eretter), jordbær(koldskål), kartoffel(salat), (serranoomviklede)asparges og (drivhus)tomater er blandt mine favoritter 😀

  – Anne

  • Det var ikke pænt at nævne rabarbergrød – det eeelsker jeg! 😀
   Måske jeg skulle lave lidt på et tidspunkt… mmm…

 4. Det lyder spændende 🙂 Jeg har så sent som i går selv prøvet en ny ret med asparges og svampe, som var superskøn. Jeg blogger den senere på måneden, når jeg kommer dertil. Det er dejligt at bruge de nye, skønne råvarer. Vi har lige været syge, så da vi var ved at komme ovenpå igen, trængte vi til noget lækkert og grønt. I lørdags susede jeg derfor afsted til supermarkedet efter gulerødder med top, friske grønne asparges og svampe mm., som vi har smovset i denne weekend.

  Jeg har i øvrigt nydt at læse dine indlæg om jeres USA-tur. Det har været rigtig spændende at læse med på 🙂

  • Tak skal du have! Åh, sådan en forårsret kan virkelig gøre underværker oven på sygdom. Det giver altså lige lidt mere energi at få lidt sol og forår i mavesækken 🙂

  • Tusind tak! ♥
   Ja, der har været mange spændende og lærerige oplevelser imellem. Elsker når jeg pludselig får øjnene op for en ny råvare, tilberedningsmetode eller noget helt tredje, jeg enten ikke kendte til i forvejen, eller som jeg havde totalt undervurderet 🙂

 5. Pingback: Hurtige forårsretter til hverdag | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Grillet svinebryst med sød coleslaw og grillboller | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Rabarberkylling med hvidvin | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Hvide danske asparges med citronsmør samt stegte rødspættefileter | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Hvide danske asparges med citronsmør samt stegte rødspættefileter | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *