Rabarberballade – rabarberdrink

Rabarberballade – rabarberdrink

Hvis du huskede at lave en portion rabarbersaft i sidste måned, så skynd dig at lave denne rabarberdrink, mens du stadig kan få friske danske jordbær. Det er en yderst simpel drink, der omfavner den danske sommer i et sødt, rødt kram, og det er en ret kraftig drink, så servér den kun i små portioner – ellers bliver det for tungt og klistret.

Da jeg kiggede i vores barskab, opdagede jeg til min overraskelse en flaske Martini Rosso. Da det ikke lige er noget, jeg selv kunne finde på at købe, så tror jeg, at den er dukket op til en fest for et halvt år siden, hvor gæsterne selv medbragte diverse former for spiritus. Men den skulle ikke gå til spilde, så jeg måtte eksperimentere lidt, og det endte med denne sommerlige rabarberdrink.

Rabarberballade

1 person

4 cl Martini Rosso
6 cl koncentreret rabarbersaft
knust is
4 jordbær – gem det pæneste til pynt
1 sugerør

Hæld Martini og rabarbersaft i et glas og rør rundt. Skær tre af jordbærrene i mindre, irregulære stykker og rør dem i drinken sammen med den knuste is. Skær i det sidste jordbær, så det næsten er halveret, og sæt det på kanten af glasset. Stik et sugerør i din rabarberdrink og servér den med det samme.

Note: En ret sød og sommerlig rabarberdrink med masser af kraft i.22 thoughts on “Rabarberballade – rabarberdrink”

  • Tak skal du have. Jeg var ikke så vild med dem i starten, men er efterhånden blevet ret glad for dem 🙂

  • Jeg skulle næsten have taget noget rabarbersaft med på min ferie, for det vejr, jeg er kommet tilbage til, er lige lovlig gråt til denne drink. På den anden side set er det jo netop med dette vejr, at man trænger til en sommerdrink 😉

  • Man skal IKKE undervurdere udseendet mht. drinks – at ‘pimpe’ drinken er jo en del af sporten 😀

 • Kære Piske
  Jeg bliver altså helt enormt tørstig af det billede 🙂
  Kh Nadia
  Ps. Skal lave din spidskålssalat i morgen! Glæder mig til gensynet.

  • Hehehe! Det var også en dejlig sød sag – som skal drikkes i moderate mængder, så det ikke bliver for voldsomt og klistret.

   God fornøjelse med salaten. Har også spidskål på lager og skal snart lave det igen 🙂

 • Du er skisme en værre en 🙂 Den ser DØD lækker ud, og ville passe perfekt til mig og altanvejret idag. NØJH! > “SMR” SEND MERE RABARBERBALLADE !!!

 • Ja nu fortryder jeg jo, at jeg ikke lavede rabarbersaft …

  – Måske du kan trylle en drink med whisky frem? Har en flaske Ballantines stående som jeg næppe for bund i foreløbig:-)
  Skål!

  • Jeg mener, at man kan købe rabarber på frost i Irma… *lokkelokke* 😉

   Det skulle være muligt. Har lige købt en slavewhisky – netop med henblik på at lave drinks af den 🙂

 • Spændende med alle de fine drinks 🙂 Kan du ikke fortælle mig, hvad glasset, du har lavet din drink i her, hedder? Er på jagt efter noget lignende, men har endnu ikke fundet noget, jeg synes, lige er mig. Så måske kunne de her være en mulighed 🙂

  • De er fra Spiegelau. Vi fik dem for… hm… seks-syv år siden tror jeg, men mon ikke de stadig er i produktion? De egner sig også glimrende til dessert-serveringer. Har blandt andet lavet mousse og trifli i dem 🙂

   • Ja det var netop det, der var min tanke 🙂 Mangler nogle fine glas til den slags portionsanretninger, og de her er bare fine! Må kigge efter dem, tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *