rabarberballade, rabarberdrink, drink, rabarber, jordbær, rabarbersaft, Martini RossoHvis du huskede at lave en portion rabarbersaft i sidste måned, så skynd dig at lave denne rabarberdrink, mens du stadig kan få friske danske jordbær. Det er en yderst simpel drink, der omfavner den danske sommer i et sødt, rødt kram, og det er en ret kraftig drink, så servér den kun i små portioner – ellers bliver det for tungt og klistret.

Da jeg kiggede i vores barskab, opdagede jeg til min overraskelse en flaske Martini Rosso. Da det ikke lige er noget, jeg selv kunne finde på at købe, så tror jeg, at den er dukket op til en fest for et halvt år siden, hvor gæsterne selv medbragte diverse former for spiritus. Men den skulle ikke gå til spilde, så jeg måtte eksperimentere lidt, og det endte med denne sommerlige rabarberdrink.

Rabarberballade
1 person

4 cl Martini Rosso
6 cl koncentreret rabarbersaft
knust is
4 jordbær – gem det pæneste til pynt
1 sugerør

Hæld Martini og rabarbersaft i et glas og rør rundt. Skær tre af jordbærrene i mindre, irregulære stykker og rør dem i drinken sammen med den knuste is. Skær i det sidste jordbær, så det næsten er halveret, og sæt det på kanten af glasset. Stik et sugerør i din rabarberdrink og servér den med det samme.

Note: En ret sød og sommerlig rabarberdrink med masser af kraft i.