Chilisirup

chilisirup, chili, sirup, habanero, rørsukkerChilier præger i den grad opskrifterne på bloggen for tiden, men det er jo ikke så mærkeligt, når jeg har valgt mexicansk mad som månedens benspænd. Denne opskrift på chilisirup er dog ikke mexicansk men et resultat af, at jeg har en hel del chilier på lager i øjeblikket – heriblandt den onde, onde habanero. Det er en af de stærkeste chilier, du kan købe herhjemme, og den skal du have respekt for. Det har jeg i hvert fald efter en grim oplevelse for nogle år siden, som medførte flere timers piveri efter at have fået chilisaften på både fingre og… i det ene øje. Ja, klassisk fejl.

Af samme grund vil jeg anbefale dig at iføre dig gummihandsker, når du snitter chilien, så du er på den sikre side.

Chilisirup

1 habanero-chili
3 dl vand
3 dl rørsukker
et lille knips salt

Fjern stilken fra chilien og hak resten. Hæld chilistykkerne – inkl. frø – i en lille kasserolle sammen med vand og sukker og varm det langsomt op. Lad det småsimre en times tid eller indtil din chilisirup har fået den konsistens, du ønsker. Husk, at den ofte bliver mere tyktflydende, når den er afkølet. Tilsæt lidt salt, rør godt rundt og hæld din chilisirup på skoldede glas. Opbevar den på køl og brug den til funky ting såsom at hælde over en lækker chokoladekage.

Note: Kombinationen af det søde og det stærke fungerer fint i denne chilisirup, og den vil være sjov at bruge i desserter – og måske også i drinks?

11 thoughts on “Chilisirup

  1. Husker også første gang jeg arbejdede med frisk chili – av av 🙁

    Har en chiliplante som give nogle gode stærke chilier. Skulle måske prøve at lave lidt chilisirup, det kunne være sjovt at lege med til fede/tung desserter.

  2. Jeg har en chiliplante med præcis den habanero chili du har på billedet. Den har nu givet mig 8 chilier, har du nogle idéer til hvad jeg kan gøre med dem?

  3. Det lyder godt – jeg er på udkig efter masser af ‘gem chilioverskuddet til vinteren’ opskrifter for tiden – ligesom alle andre med drivhus. I weekenden lavede jeg eddikesyltede chili – på trods af handsker blev mine hænder faktisk forbrændte efter en times chilirensning og kunne slet ikke tåle varmt vand eller damp. De blev også helt hvide – en peelingkur, der ville noget. Jeg har hørt, at man skal bruge de handsker, der hedder nitrile handsker i stedet for de sædvanlige indbrudstyv handsker – det vil jeg huske til næste år!
    vh/Karen

    • Uha det lyder voldsomt! :-O
      Jeg tror, det er de nitrile handsker, jeg har. De er meget handy – ikke kun til chilier men også til rødbeder eller andre råvarer, der farver sindssygt meget 🙂

  4. Pingback: Chokolademousse lavet på vand | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *