Stegte kikærter med peberfrugt

Stegte kikærter med peberfrugt

Jeg elsker hurtig, simpel mad med sommergrøntsager, så den anden dag lavede jeg stegte kikærter med peberfrugt. Det blev serveret sammen med nogle stegte portobellosvampe og en hvidløgscreme. En skøn og enkel sommerret.

Der var naturligvis spidskommen i, da jeg jo har spidskommen-benspænd i denne måned, men der blev også tilsat lidt chiliflager for at give ekstra smag.

Stegte kikærter med peberfrugt

2 personer

230-250 g kogte kikærter, drænede
olivenolie til stegning
1 spsk spidskommen
1 tsk chiliflager
1 peberfrugt, skåret i små tern
1 spsk friskhakket bredbladet persille
salt og peber

Derudover:
4-5 store portobellosvampe
olivenolie til stegning
hvidløgscreme

Jeg vil foreslå, at du tilbereder svampene først, så du sparer på opvasken. Her skal du blot skære stokken på hver svamp til, så svampen kan ligge fladt på panden. Hæld godt med olie på en stor pande og steg svampene på begge sider, indtil de er møre. Tag den af.

Hæld mere olie på panden og tilsæt så spidskommen og chiliflager. Svits det et minuts tid, inden du tilsætter de drænede kikærter. Steg dem i nogle minutter, inden du tilsætter peberfrugt og persille. Steg videre i endnu et par minutter, inden du smager til med salt og peber.

Servér de stegte kikærter sammen med svampene og hvidløgscreme (eller eventuelt en anden dip eller creme, du har mere lyst til).

Note: Disse stegte kikærter kan du kombinere med mange forskellige sommergrøntsager. Jeg valgte peberfrugt, men du kan for eksempel også bruge tomater eller squash.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *