April: Mad inspireret af musik

Jeg er kommet lidt sent i gang med denne måneds benspænd, da jeg har været ramt af sygdom, men nu er jeg klar til at præsentere april-benspændet – mad inspireret af musik!

Det er et lidt usædvanligt benspænd men også et benspænd, der i den grad lægger op til fortolkning og kreativitet. Det kan for eksempel være et band/kunstner, jeg forbinder med en bestemt ret eller bestemt type mad, det kan være et musiknummer, der altid får mig til at tænke på en bestemt smag, eller det kan også være en musikgenre eller noget helt fjerde inden for musik, som jeg så forsøger at forbinde med noget madrelateret.

Udfordringen bliver så, at det også er noget musik, jeg gider at gøre på, mens jeg laver maden (for det er nemlig også en del af benspændet). Nu har jeg heldigvis en rimelig bred smag, selvom hjertet først og fremmest banker for hård rock, så det burde være muligt at finde på noget ret varieret mad i denne måned. Jeg kan dog allerede på forhånd udelukke, at der kommer IKKE retter inspireret af Elvis Presley, Justin Bieber eller jazz.

Er der noget musik, du forbinder med bestemte retter, drinks eller råvarer?

11 thoughts on “April: Mad inspireret af musik

 1. Uh, spændende!

  Hm, jeg tænkte faktisk lidt på Elvis da du skrev om ham. Han yndede jo i den grad at indtage en smørstegt toast med peanutbutter og banan. Det siges det ihvertfald!
  Meeen – the american way, så er det alligevel RET nasty tror jeg 😉

  Og så er der selvfølgelig helt klassisk Sex and The City, som i den grad fik Cosmoen gjort til en klaaarsikar. Mens countrymusik klart er en favorit til Johnny Walker whisky 😉

  Det kunne være sjovt at finde ud af, hvad de serverer på “Tiffany’s” dog – den sang er en ægte ørehænger, så måske man kan dykke lidt ned i den slags ting 😛 Det er også den eneste “madsang” jeg kender, så er spændt på, hvad du finder på!

  • Jeg vidste, der nok ville være nogen, der netop tænkte på Elvis og den toastservering, og da jeg synes, at begge dele er utiltalende (sorry Elvisfans), så måtte jeg hellere komme med en disclaimer fra start 😉

   Breakfast at Tiffany’s kunne være sjov at lave mad ud fra (selvom den strengt taget mere handler om filmen af samme navn end om morgenmad) – tak for inspiration 🙂

 2. Pingback: Svinekoteletter med Jack Daniel's-sauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 3. Det er et supersjovt og kreativt tema, som du har valgt her. Det fik mine tanker igang, og nu sidder jeg og grubler over sammenhænge mellem mad og musik. 🙂 Glæder mig til at læse, hvad du kommer frem til!

 4. Pingback: Ostefad med grøntsager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 5. Pingback: Frozen Piña Colada - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 6. Pingback: Liquid Sky - fyldig kaffedrink med whisky - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 7. Pingback: Torsk i karrysauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 8. Pingback: Flammestegte steaks - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 9. Pingback: Lilla chokolademousse med kirsebær - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *