Maj: Japansk mad

japansk madSå er det ved at være tid til at præsentere maj måneds benspænd, og det er… japansk mad!

Nu tænker du sikkert straks på sushi, men japansk mad er meget mere end det (selvom sushi nu er ganske godt). Jeg var i Japan for otte år siden, og det var en meget fascinerende oplevelse – både kulturelt og gastronomisk. Selvom gemalen og jeg ikke var nær så madnørdede dengang, så fik vi alligevel prøvet en del spændende og skøre ting – og ikke altid ‘med vilje’, men sådan går det jo ind imellem, når man bestiller mad i lande, hvor man ikke kan sproget 😉

Der er selvfølgelig visse begrænsninger for, hvor autentisk maden kan blive i løbet af dette benspænd, eftersom der er en del japanske råvarer, man ikke kan få i Danmark. Det var jeg blandt andet udfordret af, da jeg på et tidspunkt komponerede en bento-box. Men lad os se, hvad jeg kan finde på ud fra de råvarer, der er tilgængelige.

Har du forslag til, hvad jeg skal lave af japansk mad i denne måned?

Se de japanske retter, jeg lavede denne måned

japansk

29 thoughts on “Maj: Japansk mad

 1. Du skal da helt sikkert lave okonomiyaki, det er bare fantastisk.
  – Se også om du kan få fat på noget katsuobushi så er den i hus 🙂

  • Tak for inspirationen! Ahja, det er det, det hedder – jeg prøvede at forklare en anden ret for gemalen, hvor man bruger katsuobushi, men jeg kunne ikke huske, hvad det hed! 😀 Gad vide, hvor man kan få fat på det i DK…

 2. Hvor spændende! Jeg glæder mig til at følge med i denne måned. Hvis du kan finde på noget, hvor man kan bruge katsuobushi, ville det være fedt – jeg mangler lidt inspiration til at komme af med mine 😀

 3. Har ikke nogle ideer på stående fod, men glæder mig utroligt til at se.
  Var selv i Japan, dog kun Tokyo, for nogle år siden.. Glemte at komme videre fra byen og ud for at se andre dele af landet :$
  Elsker at rejse, men for første gang i mit liv, var jeg hjemme og havde en indre ro 😮 🙁
  Vil så gerne tilbage, men…..

  Det sjove var, at selvom jeg ikke fattede hvad folk sagde rundt omkring en, så var jeg “hjemme” – modsat rundt omkring i verden ellers, uanset om jeg forstår sproget eller ej (også i dk) er det “støj og forstyrrelse”… Meget sært :\
  Havde en rus i et par mdr efter jeg kom hjem inden min indre ro brændte helt ud.

  • Japan er helt bestemt et fantastisk land at rejse i – især servicen er fænomenal. Jeg vil så gerne besøge landet igen 🙂

 4. Ej, hvor god en idé! Blandt mine favoritretter fra Japan er der bl.a. tsukune (kyllingekødboller der dyppes i æggeblomme), tamago (omelet), karaage (dybstegt kylling), saba shioyaki (saltgrillet makrel). Mere specifikt kunne jeg virkelig godt bruge en god opskrift på matcha cheesecake 🙂 Og så går jeg også og eksperimenterer med den perfekte tonkotsu ramen, hvilket dog er en ret tidskrævende proces. Det samme med den perfekt unagi-don (glaseret ål på ris) og chawanmushi (dampet æggestand). Glæder mig til at se, hvad du finder på!

 5. Pingback: Japanske kødboller i soyasauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 6. Jeg har længe gået og tænkt, at jeg skulle i gang med ramen af en eller anden slags, men har ikke rigtigt taget springet endnu. Det kunne være så fedt, hvis du eksperimenterede med det! 🙂

  Mvh
  Camilla

  • Det håber jeg på – det er i hvert fald planen. Jeg har ikke været så imponeret over ramen de få gange, jeg har prøvet det, men det er sikkert blot et spørgsmål om at finde en udgave, der passer til min smag, så det kan være, det lykkes i denne måned 🙂

  • Mange tak! Jeg fandt dog en anden butik i går, som jeg bestilte en masse varer hos – glæder mig til at modtage dem inden længe 🙂

 7. Pingback: Japansk suppe med nudler og oksekød - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 8. Pingback: Asparges med sesamdressing - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 9. Pingback: Ramen med kylling og svampe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 10. Pingback: Vegansk misosuppe med søde kartofler - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 11. Pingback: Dorayaki - japansk pandekagedessert - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 12. Pingback: Juni: Snacks - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 13. Pingback: Traditionel misosuppe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 14. Pingback: Teriyaki kylling - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 15. Pingback: Sake-drink - White Mountain - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 16. Pingback: Matcha Green Tea Cheesecake - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 17. Pingback: Ramen med and og squash - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *