Dorayaki – japansk pandekagedessert

Dorayaki – japansk pandekagedessert

Den sidste benspændsret for maj måned bliver dorayaki. Nej, det er ikke en ret fra Game of Thrones’ men en japansk dessert. Det japanske dessertkøkken er meget anderledes i forhold til de vestlige landes desserter, og en hel del japanske desserter vil sikkert ikke en gang blive anerkendt som desserter i Europa – dertil er de enten for sære eller slet ikke søde nok.

Men dorayaki er en fin ‘begynderdessert’, for den består af små sødmefulde pandekager fyldt med bønnepasta…! Ja, du læste rigtigt. Japanerne ret glade for en sød bønnepasta, der består af kogte bønner, der er tilsat sukker. Bønnepastaen spises så direkte som dessert (kombineret med isterninger, hvilket jeg ikke helt forstår) eller som fyld i andre desserter.

Den søde bønnepasta kan købes færdiglavet hos asiatiske specialbutikker, men du kan også fremstille det selv af azukibønnner og sukker. Jeg brugte den lette løsning denne gang, dvs. en lille dåse bønnepasta.

Dorayaki

ca. 5 stk.

1 dl rørsukker
1 æg
1½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
½ dl vand
lidt olie til stegning

Fyld:
Sød bønnepasta

Pisk æg og sukker, indtil det bliver hvidt og skummende. Rør hvedemel og bagepulver sammen og pisk det i æggemassen, indtil dejen er ensartet. Pisk derefter vandet i. Pensl en pande med olie og varm den op. Der går ca. en spsk dej til hver pandekage, og der kan være ca. 3 på en stor pande. Sørg for, at de ikke ligger for tæt på hinanden. Pandekagerne skal kun have én gang på hver side, og de skal vendes første gang, når overfladen begynder at boble. Sørg for at stege dem på mediumvarme, så de ikke får for megen farve.

Når pandekagerne er bagt, samler du dem to og to med en tsk sød bønnepasta (altså en tsk med top på) imellem. Tadaaa – så er der dorayaki!

Note: Bønnepastaen er ikke specielt sød, men til gengæld er de små pandekager sødere end de amerikanske pandekager, og derfor ender kombinationen med at fungere ganske godt. Dorayaki er stadig ikke en voldsom sød dessert set med vestlige øjne, men jeg synes bestemt, at den er sød nok.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *