Okonomiyaki – japansk pizza
Okonomiyaki bliver ofte omtalt som japansk pizza, men det er egentlig en lidt sjov sammenligning. Jeg synes mere, det minder om en fyldig omelet. Den kan laves med mange forskellige typer fyld, så er du ikke til kombinationen af rejer og bacon, kan du sagtens bruger andre typer kød – eller evt. lave en vegetarisk udgave.
Der bruges en række specialvarer i denne ret, som du skal forbi en asiatisk butik for at købe. Jeg købte ind hos Den Kinesiske Købmand, der ligger ved Nørreport, for her kan man også få tilsendt varerne. Jeg har dog også angivet et par alternativer til nogle af råvarerne i opskriften.
Og apropos opskrift, så skelede jeg til en opskrift på okonomiyaki hos Little Japan Mama, da jeg skulle lave denne ret. Jeg brugte dog rejer og bacon samt lavede en række mindre justeringer.
Okonomiyaki med rejer og bacon
2 personer
150 g finstrimlet spidskål
2 æg
3 dl vand
3 dl hvedemel eller fuldkornsrismel
1 tsk dashi pulver
150 g små grønlandske rejer
1-2 forårsløg, finthakket
olie til stegning
Pynt:
8 skiver bacon
Okonomi-sauce (kan erstattes af tonkatsu-sauce)
Japansk mayonnaise (kan evt. erstattes af Hellmann’s mayonnaise)
Katsuobushi / bonitoflager
Kram den fintsnittede kål grundigt med fingrene, så kålen bliver blød. Rør vand, æg, mel og dashi i. Vend rejer, forårsløg og kål i dejen.
Steg bacon på en tør pande – baconen skal brunes på begge sider uden at blive knastør. Tag baconen af og hæld halvdelen af dejen ud på panden. Sørg for at glatte den ud, så din okonomiyaki har samme tykkelse hele vejen rundt. Steg den 4-5 minutter på den ene side og 3 minutter på den anden side. Vær forsigtig, når du vender den. Læg din okonomiyaki på en tallerken og smør en gavmild portion okonomi sauce ud over den. Pynt med bacon, mayonnaise og katsoubushi.
Note: Oh my – this was goood! Gemalen grinede lidt af mig, da jeg sad og brummede tilfreds, mens vi spiste okonomiyaki, men det smager altså syndigt godt. Kombinationen af rejer, bacon, mayo og den sødmefulde, krydrede okonomi-sauce er pænt syndig og pænt god.
Vi delte i øvrigt en Kirin til maden – endnu en mild japansk øl. Den smagte ikke af vanvittig meget, men det glemte jeg hurtigt, da jeg havde travlt med at nyde maden 😉
Spændende og nyt…ja tak 🙂
Ja, der er altså nogle rigtige sjove – og specielle – retter i det japanske køkken. Nu har jeg købt en del sjove råvarer ind til benspændet, så mon ikke der dukker flere japanske retter op i juni, selvom jeg går over til et andet benspænd 🙂
Elsker bare den ret 😉 Prøv at tilsætte en håndfuld friskrevet parmesan og bonitoflager direkte i dejen også, hvis du laver den igen – det giver den lige et ekstra pift og bonitoflagerne giver en fantastisk smag, når de opvarmes på den måde;-)
Tak for tippet – det må jeg prøve 🙂
Den japanske opskrift, jeg har lavet okonomiyaki efter, bruger revet nanaimo-rod. Det har jeg erstattet med fintrevne kartofler. Det er helt godt 😉
Forøvrigt, kunne du ikke lave en “tag” med Japansk?
Det er en god idé! Jeg skal have kigget på tags på et tidspunkt, og japansk er et af dem, jeg flere gange har overvejet at indføre 🙂