Maj: Tysk mad

Maj: Tysk mad

Nu tager jeg på en kulinarisk rejse sydpå – nærmere bestemt Tyskland, for i maj måned er benspændet tysk mad. Yes, jeg skal kigge nærmere på den tyske madkultur og hvad den kan byde på.

Måske sidder du undrende og tænker “er det ikke bare en masse pølser, kartofler og øl?”, og selvom det helt sikkert er vigtige elementer i den tyske madlavning, så kan den byde på meget mere. Tyskland er et stort land, og madkulturen er også inspireret af nabolandene, så der er langt større variation i de tyske retter, end de har ry for. Men jo – selvfølgelig vil der være retter med pølser og kartofler. Til gengæld må jeg nok indrømme, at jeg ikke er så begejstret for det tyske øludvalg, der er ret traditionsbunden (og i øvrigt begrænset af en striks lovgivning på området).

Hvad synes du? Hvilke tyske retter synes du, jeg skal kaste mig ud i at lave i løbet af den næste måneds tid?



24 thoughts on “Maj: Tysk mad”

    • Yes! Hæ, pannfisch havde jeg helt glemt! Et godt bud på en tysk ret uden svinekød 😛

  • Jeg kunne give et par forslag. Kartoffelknødel. Sauerkraut med svineskank – en tung sag. Gnocchi . Spætzle. Kan det bruges?
    Charlotte

  • Åh vil du ikke nok lave Schwarzwälder Kirschtorte?
    Fordi chokolade OG kirsebær…
    Glæder mig til at se hvad du finder på og blive klogere på det tyske køkken!
    Venlig hilsen
    Trine

    • Den står helt sikkert på listen over tyske retter, jeg gerne vil lave, men faktisk er listen over tyske desserter så lang, at jeg overvejer kraftigt at give dem deres helt eget benspænd 😀

  • Sachetorte. Hjemmelavede Bratwürste? Der er stor forskel på dem afhængigt af region. Eisbein, hvilket dog er svin. Knödel på basis af brød, derefter som sammenligning baseret på kartofler. Reibekuchen (revet kartoffel klistret sammen og pandefriturestegt).

    Under alle omstændigheder verdens mest geeiile benspænd! 🇩🇪❤️💛

    • Hihi! Eisbein kommer helt sikkert – og det samme med knödel. Reibekuchen/kartoffelpuffer kommer i aften 😉

  • Jeg havde tidligere en kollega, der stammede fra Sydtyskland. Han talte ofte – med længsel – om en suppe med pandekager i… måske det var en ide?

  • min absolutte ynglingsret er Köningsberger klopse som er lavet med kylling – intet mindre end fantastisk lækkert :o)
    Og så er der selvfølgelig en masse lækre kager ex.: Möhrenkuchen, Käsekuchen og ikke mindst Bienenstich

  • Forelle blau, Schwartzwälder Kirschtorte, Maultaschen er alle lækre tyske traditionelle retter🙂

  • Her sydfra sender jeg et par flere ideer:
    Hauptmenu: Sauerbraten, Zwiebelkuchen, Linsen mit Spätzle, Schupfnudeln, Dampfnudeln (findes ogsaa i en soed version)
    Kuchen: Nuss-ecken, Donauwelle, Zwetschgendatschi, Frankfurter Kranz

    • Tusind tak! Sauerbraten står på min to-do-liste, de andre er straks skrevet på inspirationslisten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *