Maj: Tysk mad
Nu tager jeg på en kulinarisk rejse sydpå – nærmere bestemt Tyskland, for i maj måned er benspændet tysk mad. Yes, jeg skal kigge nærmere på den tyske madkultur og hvad den kan byde på.
Måske sidder du undrende og tænker “er det ikke bare en masse pølser, kartofler og øl?”, og selvom det helt sikkert er vigtige elementer i den tyske madlavning, så kan den byde på meget mere. Tyskland er et stort land, og madkulturen er også inspireret af nabolandene, så der er langt større variation i de tyske retter, end de har ry for. Men jo – selvfølgelig vil der være retter med pølser og kartofler. Til gengæld må jeg nok indrømme, at jeg ikke er så begejstret for det tyske øludvalg, der er ret traditionsbunden (og i øvrigt begrænset af en striks lovgivning på området).
Hvad synes du? Hvilke tyske retter synes du, jeg skal kaste mig ud i at lave i løbet af den næste måneds tid?
Hvad med en ret med lever? And eller kalv.
Det kunne godt være – er der nogle bestemte retter, du har i tankerne?
Jägersnitzel, sauerkraut, pannfish med senpf sauce og bratz kartoffel (min ultimative favorit) og othello lagkage 😀
Yes! Hæ, pannfisch havde jeg helt glemt! Et godt bud på en tysk ret uden svinekød 😛
Jeg kunne give et par forslag. Kartoffelknødel. Sauerkraut med svineskank – en tung sag. Gnocchi . Spætzle. Kan det bruges?
Charlotte
Helt bestemt – tak 🙂
Det lyder spændende med dit nye benspænd – jeg kender slet intet til tysk madkultur 🙂
Jeg glæder mig også til at blive klogere 🙂
Flammkuchen… og for mine børn er kebab noget af der mest tyske…
Det har jeg prøvet at lave for mange år siden – det kan være, jeg skal prøve igen på et tidspunkt 🙂
https://piskeriset.dk/flamkuche-en-funky-pizza/
Åh vil du ikke nok lave Schwarzwälder Kirschtorte?
Fordi chokolade OG kirsebær…
Glæder mig til at se hvad du finder på og blive klogere på det tyske køkken!
Venlig hilsen
Trine
Den står helt sikkert på listen over tyske retter, jeg gerne vil lave, men faktisk er listen over tyske desserter så lang, at jeg overvejer kraftigt at give dem deres helt eget benspænd 😀
Sachetorte. Hjemmelavede Bratwürste? Der er stor forskel på dem afhængigt af region. Eisbein, hvilket dog er svin. Knödel på basis af brød, derefter som sammenligning baseret på kartofler. Reibekuchen (revet kartoffel klistret sammen og pandefriturestegt).
Under alle omstændigheder verdens mest geeiile benspænd! 🇩🇪❤️💛
Hihi! Eisbein kommer helt sikkert – og det samme med knödel. Reibekuchen/kartoffelpuffer kommer i aften 😉
Jeg havde tidligere en kollega, der stammede fra Sydtyskland. Han talte ofte – med længsel – om en suppe med pandekager i… måske det var en ide?
Det lyder spændende! Den må jeg se, om jeg kan finde frem til 🙂
Jeg tror, det er Flädlesuppe du skal söge efter.
Oooh! Mange tak 🙂
min absolutte ynglingsret er Köningsberger klopse som er lavet med kylling – intet mindre end fantastisk lækkert :o)
Og så er der selvfølgelig en masse lækre kager ex.: Möhrenkuchen, Käsekuchen og ikke mindst Bienenstich
Ah! Den kender jeg ikke – tak for tippet! 🙂
Forelle blau, Schwartzwälder Kirschtorte, Maultaschen er alle lækre tyske traditionelle retter🙂
Det er også nogle gode bud, mange tak 🙂
Her sydfra sender jeg et par flere ideer:
Hauptmenu: Sauerbraten, Zwiebelkuchen, Linsen mit Spätzle, Schupfnudeln, Dampfnudeln (findes ogsaa i en soed version)
Kuchen: Nuss-ecken, Donauwelle, Zwetschgendatschi, Frankfurter Kranz
Tusind tak! Sauerbraten står på min to-do-liste, de andre er straks skrevet på inspirationslisten 🙂