Italienske pandebrød

pandebrød, italiensk, gær, natron, timian, olivenolie, hvedemel, bollerJeg ledte egentlig efter en opskrift på surdej, da jeg i går stødte på denne opskrift i ‘Gyldendals Bagebog’. Jeg kunne ikke stå for den enkle måde at bage på – bland dejen sammen, lad den hæve i et par timer og bag derefter brødene på få minutter på en pande! Det måtte jeg simpelthen prøve, selvom jeg ikke lige havde planlagt at bage den aften. Jeg fulgte næsten opskriften – tilføjede dog lidt krydderi og brugte udelukkende vand som væde – og så lavede jeg nok brødene lidt større end tiltænkt, for jeg fik kun halvt så mange brød ud af dejen, som bogen lagde op til.

Italienske pandebrød
6 stk.

2 dl vand
10 g gær
½ spsk natron
½ tsk salt
1 tsk timian
1 spsk olivenolie
300 g hvedemel

Bland gæren med lunt vand. Tilsæt de andre ingredienser, ælt dejen godt, og lad den hæve i et par timer. Tryk dejen ud til små flade brød og bag dem på en kraftigt opvarmet pande. De skal have et par minutter på hver side, til de er gennembagt.

Note: Lette at lave og ganske velsmagende. Det er meget sjovt at bage på denne måde, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg gør det.

15 thoughts on “Italienske pandebrød

 1. Hej Louise!
  Åh, det kunne jeg også godt tænke mig at prøve 🙂

  Vi har ikke grill, men nu hvor vi har have, har vi nok mulighed for at låne svigerforældrenes, og så skal vi bare bruge noget godt vejr til sommer – så kan jeg også prøve at lave fladbrød! Grill er godt 🙂

 2. Pingback: Grillet vandmelon med chorizopølse, quinoa-jordbær salat, myntebrød, kyllingefileter med hvidløgsost og bacon, grillede nektariner med vanilleis og hyldesukker | Piskeriset på eventyr

 3. Hej, de ser vel nok lækre ud ; ) Har bare et spørgsmål til, hvorfor der er natron i? Natron kommer man jo kun i, hvis der også skal noget surt i, som natron kan reagere med ? Feks youghurt eller kærnemælk? Men det var der måske i den oprindelige opskrift? I modsætning til bagepulver, der fint kan reagere med alm vand eller mælk. Så jeg tænkte bare, at gæren havde været nok?
  Jeg skal selv igang med at afprøve pandebrød på forskellige måder, så mange tak for opskriften ; )
  Vh Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *