Vindruetærte med valnøddemarcipan

vindruetærte, vindruer, tærte, valnødder, marcipan, kage, dessertIngen familiemiddag uden dessert (hm, bare det ikke forpligter for meget, at jeg kom til at skrive det…), så jeg havde naturligvis også bagt en god tærte, som jeg havde fundet opskriften på hos en af mine ynglingsblogs – NYBH.

Vindruetærte med valnøddemarcipan
8 personer

Tærtedej:
3 dl mel
1 dl flormelis
1 knsp. salt
100 g koldt smør
1 æg

Fyld:
200 g marcipan
1 æg
½ dl sukker
50 g hakkede valnødder

Pynt:
vindruer uden kerner, gerne i forskellige farver, halverede
4 blade husblas
2 dl æblemost

Bland mel, flormelis og salt godt sammen. Hak smørret i melet og smuldr det mellem fingrene. Saml dejen med ægget og drys lidt mere mel i, hvis der er behov for det. Stil det på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen, tryk den godt ud i kanterne. Riv marcipanen og rør det med æg og sukker til en jævn masse. Vend grofthakkede valnødder i og bred det ud over tærtebunden. Sæt den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Lad tærten køle helt af. Kom husblas i koldt vand i 5 minutter. Varm æblejuice op i en gryde til det er omkring 40-45 grader. Knug væden af husblasen og smelt den i æblemosten. Lad det stå og køle af lidt, men det må IKKE blive helt stift. Hæld det forsigtigt ud over tærten og stil tærten i køleskabet i et par timer inden den skal serveres. Servér den med creme fraiche 9% eller 18% rørt med lidt vaniljesukker og flormelis.

vindruetærte, vindruer, tærte, valnødder, marcipan, kage, dessert

10 thoughts on “Vindruetærte med valnøddemarcipan

  1. MissMuffin – hehe, tak 🙂
    Det er nu også sjældent, jeg hører klager, men omvendt er det jo også mig, der har adgang til køkkenknivene… 😉

  2. Madame – tak skal du have! Jeg håber spekulerer på, om det også smitter af på de andre familiemiddage – altså dem, jeg ikke står for – men det må tiden jo vise 😉

    Og det har været en god mandag – mine arme er IKKE faldet af, og jeg overlevede også træning i dag! 😀

  3. Hanne – blandingen af marcipan og valnødder blev rigtig lækker – og jeg kunne meget godt lide vindruerne oven på, for det var lidt anderledes i forhold til mange andre tærter, jeg har set 🙂

  4. Den grønne pige – tak for det! Det skal du endelig gøre – den er både let at lave og passer godt som sommerdessert. Jeg kan godt lide, at den skal laves flere timer før, at gæsterne kommer, for så skal man ikke stå og rode i køkkenet, mens gæsterne sidder og hygger sig i stuen/på terrassen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *