Marcipanhorn og grove appelsinboller

Marcipanhorn og grove appelsinboller

I går var det min tur til at medbringe morgenmad på arbejdet, så jeg benyttede vanen tro lejligheden til at lave noget nyt. Jeg har på et tidspunkt set en opskrift på appelsinboller på fri.dk, men da jeg ikke havde tid til langtidshævning og den slags, så lavede jeg den noget anderledes. Nedenstående er min version.

Jeg havde også set en opskrift på marcipanhorn i ‘Amos Store Bagebog 2’, og den var så enkel, at jeg kun lavede få ændringer.

Marcipanhorn

16 stk.

250 g hvedemel
125 g smør
35 g gær
1,25 dl kærnemælk
1½ tsk. sukker
lidt salt
ca. 50-100 g marcipan

Bland smør og mel til det smuldre. Rør gæren ud i mælken og hæld det i melet. Tilsæt salt og sukker. Ælt det til en dej og den del i fire lige store stykker. Rul hvert stykke ud til ca. 16×16 cm. Del hvert stykke i fire trekanter og fordel marcipanen på den brede side af trekanterne. Rul hver trekant fra den brede ende mod spidsen og bøj dem til marcipanhorn. Sæt dem på en badeplade og lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20-30 minutter.

Pensl dine marcipanhorn med æg og drys finthakkede nødder over. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Note: Jeg rullede dejen lidt mere ud, end det var nødvendigt, så det blev slanke marcipanhorn. Til gengæld var de meget bløde og saftige – mmm!

Grove appelsinboller

ca. 15 stk.

½ l kærnemælk
1 pakke gær
½ spsk. salt
Kød fra to økologiske appelsiner i små tern
Skal fra 2 økologiske appelsiner
2 spsk. honning
30 g tørret melon, papaya og ananas
600 g hvedemel

Bland kærnemælk, gær, salt og honning grundigt. Tilsæt appelsinstykker og -skal. Vend mel i dejen og ælt det. Lad det hæve et par timer, inden du deler dejen og former den til boller, som du sætter på en bageplade. Lad dem efterhæve en halv til en hel time.

Bag dem ved 200 grader i 25 minutter.

Note: Jeg brugte en tørret-frugt-blanding, men du kan også holde dig til én type tørret frugt i opskriften. Jeg overvejede at bruge tørret appelsinskal, men tænkte, at det blev måske lidt for voldsomt. Til gengæld smager bollerne fænomenalt med brie og appelsinmarmelade… 🙂

appelsinboller, boller, kærnemælk, gær, appelsiner, appelsiner, honning, hvedemel


14 thoughts on “Marcipanhorn og grove appelsinboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *