April: Kokos

Jeg længes efter sol, sommer og ikke mindst sommergrøntsagerne! Jeg plejer – så vidt muligt – ikke at købe sommergrøntsager fra november og frem til 1. maj, og nu orker jeg snart ikke flere rodfrugter! Men så er det jo godt, at man kan få sommerstemning i køkkenet på andre måder – for eksempel ved at bruge kokos!
Jeps, kokos er månedens benspænd, og det skal nok blive sjovt! Kokos kan man jo bruge i det salte køkken (især som kokosmælk i mange asiatiske retter) men også i drinks og desserter. Og i morgenmad. Og i… nå, der skulle være rigeligt med muligheder – så er spørgsmålet blot at finde frem til nye spændende retter, jeg ikke allerede har eksperimenteret med.
Her er lidt kokos-inspiration fra gemmerne:
Forretter og hovedretter
Gulerodssuppe med karry og kokosmælk
Karrysuppe med ananas, kokosmælk og rejer
Blomkålssuppe med kokosmælk og ingefær
Indisk fiskeret
Oksekød i grøn karry
Kyllingenuggets med kokos og karrymayonnaise
Risengrød med karry og kokos
Vietnamesisk karrykylling
Jordbærsalat med kokos og koriander
Desserter
Kokosis
Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere
Banan-kokospandekager
Stikkelsbær-kokoskage
Tranebær-kokoskager
Kokosmuffins med ananas
Chokolade-kakaokage med kokostopping
Bærtærte med kokos
Kokosdrømme
Diverse
Swimming pool – kokosdrink med blå likør
Hjemmelavet müslibar med kokos og mandler
Hjemmelavet tropisk müsli
Frambuesas Colada – hindbærdrink
Sex in the snow – vintercocktail
Tjek lige din sætning om at købe sommergrøntsager. Enten mangler et ikke, eller også skal sommer være vinter 🙂
Godt spottet – der manglede et ‘ikke’. Hermed rettet – tak 🙂