Saftig stikkelsbær-kokoskage
Tidligere på måneden blev jeg lokket til at medbringe kage på arbejdet, og valget faldt på en stikkelsbær-kokoskage, som jeg faldt over i sommers, da jeg ledte efter opskrifter med stikkelsbær. Vores stikkelsbærbuske var nemlig ganske gavmilde i år, og så er det jo bare om at udnytte de dejlige bær.
Jeg fandt inspiration hos BBC Good Food, men justerede dog nogle ting undervejs. Jeg vil blandt andet anbefale at lave langt mere kokostopping til kagen, end hvad den oprindelige opskrift angiver.
Stikkelsbær-kokoskage
ca. 24 personer
400 g blødt smør + lidt til at smøre fadene med
400 g rørsukker
200 g kokosmel
450 g hvedemel
5 tsk bagepulver
200 g græsk yoghurt
½ dl Malibu
8 æg
700 g frosne eller friske stikkelsbær, rensede
Kokostopping:
150 g kokosmel
1 dl rørsukker
75 g smeltet smør
Pisk smør og rørsukker til en luftig masse og pisk derefter kokosmel, græsk yoghurt og Malibu i. Pisk hvedemelet i og derefter æggene ét ad gangen. Vend halvdelen af bærrene i kagemassen. Smør to forme – hvis du bruger runde forme, skal de have en diameter på ca. 22-24 cm. Hæld kagemassen i formene og fordel resten af bærrene oven på. Tryk dem let ned i kagen. Bag kagerne i ovnen ved 160 grader i 50-60 minutter. Tag kagerne ud, rør kokostoppingen sammen og fordel den ud på kagerne. Sæt kagerne i ovnen igen og bag dem 10-15 minutter eller indtil, at der ikke kommer kagedej på, hvis du stikker en tynd træpind i kagen.
Lad din stikkelsbær-kokoskage køle helt af, inden du skærer den i stykker.
Note: Denne stikkelsbær-kokoskage er en dejlig saftig sag. En fin sød smag af kokos kombineret med de lidt syrlige stikkelsbær.