wokret, chiliolie, bacon, æg, svinekød, savoykål, hønsebouillon, bouillon, nudler, sambal oelekFørst ville jeg snyde mig uden om madlavningen og bare tage en bid brød og lidt frugt til aftensmad, men så var gemalen alligevel hjemme i går aftes, og så var det lidt mere fristende at kokkerere. Jeg gider sjældent at lave det helt vilde, hvis der kun er mig til at spise det.

Jeg benyttede lejligheden til både at få brugt nogle ting op i køleskabet samt at få noget asiatisk inspireret på bordet – nu trængte jeg altså! Det blev meget freestyle men ganske glimrende, og så var det sjovt at bruge æg i wokken – det har jeg ikke eksperimenteret med før.

Wok med æg, savoykål og nudler
2 personer

chiliolie
½ pakke bacon i skiver
3 æg
4 blade savoykål, fintsnittede
ca. 4 dl hønsebouillon
nudler til to personer
2 tsk sambal oelek
lidt salt

Hæld lidt chiliolie i wokken og skær baconen i mindre stykker, inden den steges sprød i olien. Put de tre æg i wokken og rør jævnligt rundt, så de stivnede æg mases i mindre stykker. Tag det op, når æggene er klar. Hæld en smule chiliolie i wokken igen og steg kålstrimlerne et par minutter, inden du tilsætter ca. 4 dl hønsebouillon – hvis det ikke er nok til at dække nudlerne, som du putter i bagefter, så tilføj vand, men kun så det lige knapt dækker nudlerne. Lad det koge, til nudlerne er færdige og hæld så ægge-baconblandingen tilbage i wokken. Smag til med sambal oelek samt salt.

Note: Det var en fin måde at freetyle på – og let at komme uden om, at jeg ikke havde andet fersk kød at smide i, ligesom vi var udgået for (trylle-) kokosmælk. Desuden havde jeg glemt, hvor godt nudler kan smage – tror jeg må huske at købe flere af dem i denne uge, hvor de er på tilbud i Føtex.