Beer battered fish, collard greens, torsk, hvedemel, æg, øl, olie, rapsolie, svinekød, bacon, løg, hvidløg, hønsebouillon, bouillon, sambal oelek, grønkålI går lavede jeg et par af retterne fra min amerikanske kogebog. De kommer godt nok fra hver deres område i USA, men jeg tænkte, at de ville være ok at sætte sammen, og så kunne den sunde ret opveje den knapt så sunde.

Jeg prøvede at følge opskrifterne nogenlunde men måtte slække lidt hist og pist så det passede til de råvarer, jeg kunne skaffe.

Beer battered fish
2 personer

torskefileter til to (jeg fik købt for lidt torsk – der er dyppelse nok til tre personer)
1-1½ dl hvedemel
½ tsk salt
1 tsk peber
½ pisket æg
½ dåse øl
olie til friturestegning

Varm olien kraftigt op i en gryde. Pisk imens mel, salt og peber sammen med æg, og tilsæt øl, indtil du har en tynd dyppelse – jeg lod dog stadig min udgave have lidt fylde, så jeg brugte nok i underkanten af en halv øl. Skyl fiskene og dup dem tørre. Vend dem i mel og derefter i dyppelse, inden de puttes i den hede olie. Vend dem undervejs, så begge sider bliver gyldne. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, der kan suge noget af fedtet væk.

Note: Den smagte fint og blev slet ikke så olieret på trods af friturestegningen. Jeg tror, at dyppelsen ikke er beregnet til at suge så meget fedt, som en del andre fritureretter ofte gør, og det var en ganske fin måde at få torsk på.

Collard greens
ca. 3 personer

lidt olivenolie
½ pakke bacon i skiver
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
lidt salt og peber
2½-3 dl hønsebouillon
1 tsk sambal oelek
½ kg hakket grønkål (dette var frossent)

Skær bacon i mindre stykker. Opvarm olien i en gryde og steg bacon i det, til det bliver sprødt. Tilsæt løg og lad det stege, til de er bløde uden at være brune. Tilsæt derefter hvidløg og lad det stege lidt, inden du hælder grønkål i. Lad det varme op, indtil det er blevet blødt/det er tøet op og tilsæt så hønsebouillonen sammen med sambal oelek. Lad det koge ved svag varme – jeg gav det ca. en halv time, men hvis du bruger frisk grønkål, skal du muligvis overveje at give det lidt mere. Smag til med salt og peber.

Note: Bedre end jeg forventede. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået grønkål, men det var slet ikke skarpt i smagen, hvilket jeg ellers frygtede lidt. Det er en ret, som godt kan spises alene, men jeg syntes, det kunne være interessant at bruge den som tilbehør, og det fungerede den også fint til.