Æggekage med skinke

Æggekage med skinke

I anledning af månedens pande-benspænd har jeg selvfølgelig også tilberedt æggekage med skinke, for det er da en rigtig panderet. Æggekage var helt klart en af de retter, der ofte kom på bordet, da jeg var barn. Det var en ret, som min far ofte lavede om sommeren, hvor der var friske tomater og purløg.

Her er det dog en mere vinteragtig version med svampe og skinke. Og så en lille kvist frisk basilikum, fordi jeg havde fundet det i sidste salgsdato-hjørnet i supermarkedet. Vintermad bliver nemlig til tider lige lovlig brun/beige.

Jeg er faktisk ikke så stor fan af at tilberede æggekage og foretrækker normalt at lave omeletter. Den primære forskel på de to retter er, at æggekage er tykkere og ikke vendes på panden men skal bages helt igennem, mens omeletter er tyndere og vendes undervejs. Det er selvfølgelig praktisk, at æggekage ikke skal vendes, og at den kan passe sig selv, når man først har hældt æggemassen på panden. Men jeg bliver altid utålmodig de sidste ti minutter af tilberedningstiden, hvor man bare går og venter på, at den er gennembagt 🙂

Æggekage med skinke

2-3 personer

250 g svampe
smør til stegning
70-100 g skinke, skåret i tynde tern/strimler
7-8 æg
½ dl hvedemel
salt og peber

Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Hæld fedtstof på en lille pande (ca. 20 cm i diameter) og steg svampene møre. Vend skinkestykkerne i. Pisk æg, hvedemel, salt og peber sammen i en skål og hæld det i panden. Sørg for at bage/stege din æggekage ved lav eller mediumvarme, så den ikke brænder på men stille og roligt bliver mere og mere fast. Det vil typisk tage 20-30 minutter.

Servér din æggekage med skinke sammen med rugbrød og/eller dampede grøntsager til.

Note: Æggekage med skinke er en enkel servering, som egner sig fremragende som frokostret. Det er også en god anledning til at få brugt en del æg på én gang, hvis du har nogle, der trænger til at blive brugt.2 thoughts on “Æggekage med skinke”

  • Sjovt, jeg har aldrig vendt en omelet og er aldrig vokset op med en vendt, jeg har altid set forskellen som at æggekage tilføjes mel.

    • Sådan havde jeg det også tidligere, men jeg ser ofte lidt hvedemel i omeletopskrifter. Æggekager er dog tit med mere mel i og dermed mere kompakte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *