Bananpandekager

bananpandekager, pandekager, morgenmad, brunch, dessert, kage, æg, bagepulver, vaniljesukker, rørsukker, yoghurt naturel, citroner, bananer, mandlerVi var til 30 års fødselsdag i går aftes, og det var superhyggeligt – masser af god snak, lækre kager fra La Glace og et bredt udvalg af drinkmuligheder. Det blev ret sent, men det forhindrede mig da ikke i at vågne kl. 8 som jeg plejer i weekenden! Men da vi havde planlagt afslapning – og enkelte praktiske ting – i dag, så kunne jeg med god samvittighed bare læne mig tilbage og læse videre i min bog.Og der har da også været plads til bare at trisse rundt og lave næsten ingenting i dag. Vi har kigget lidt i haven, vasketøjet er sat over, og jeg improviserede en hurtig brunch bestående af bananpandekager og smoothies. Sidstnævnte ville jeg egentlig lave i en anden udgave, men jeg havde noget yoghurt, der skulle bruges, så den oprindelige plan bliver nok udskudt til i morgen.

Om lidt vil jeg kaste mig over rengøringen og ellers blot nyde en stille og rolig søndag…

Bananpandekager
8 små stk.

1 stort æg
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 spsk rørsukker
2 dl yoghurt naturel
saften fra ½ citron
1 moden banan, godt moset
1 lille håndfuld mandler, godt hakkede
1-2 dl hvedemel

Ægget piskes godt med bagepulver, vanilje og sukker. Pisk yoghurt og citronsaft i og derefter banan og mandler. Slut af med at ‘mætte’ dejen med hvedemel – jeg ved ikke præcis, hvor meget jeg brugte, men dejen må ikke være alt for flydende, da bananen så fylder for meget smagsmæssigt, og pandekagerne derved godt kan blive lidt vamle i smagen. Smelt smør på en pande og sæt dejen på i klatter med en grydeske. Servér pandekagerne med lidt sirup eller hvad du nu godt kan lide til små pandekager.

Note: God banansmag og dejligt med lidt crunch fra mandlerne. Helt sikkert en dejlig variant, som konkurrerer godt med de amerikanske pandekager.4 thoughts on “Bananpandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *