Chokolade-småkager

chokolade-småkager, småkager, kage, smør, mørk farin, rørsukker, vaniljesukker, æg, hvedemel, havregryn, bagepulver, mørk chokolade, chokolade, mandlerNu har jeg aldrig været den store fan af småkager. Jeg har sikkert fået for mange kedelige, købe-småkager i min barndom, for selvom de kan være rigtig hyggelige at bage, så har jeg stort set ikke lavet det, siden jeg var barn. Jeg har dog indset, at de er gode som bestikkelse, så da en bekendt gjorde mig en tjeneste i sidste uge, vankede der en bøtte hjemmebagte småkager. De faldt i rigtig god jord, og den, jeg spiste, var da også aldeles fremragende, så opskriften kan anbefales. Den oprindelige er fra ‘Kager der smager’, men jeg ændrede på sukkerforholdene i opskriften og brugte mandler i stedet for hasselnødder.

Chokolade-småkager
ca. 20 stk.

75 g smør
2 dl mørk farin
1 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1½ dl hvedemel
3 dl havregryn
½ tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
½ håndfuld mandler, hakkede

Smelt smørret ammen med farin og sukker og tag den af komfuret. Rør det sammen med vanilje, til det bliver lidt mere luftigt. Pisk ægget i og derefter havregrynene. Bland mel og bagepulver sammen og bland det i dejen lidt ad gangen. Hak chokoladen i mindre stykker og ælt det godt ind i dejen sammen med mandelstykkerne.

Lav kugler af dejen og tryk dem ud på bradepanden, der er beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i omkring 10-12 minutter. Så snart kagerne er afkølet på en rist, lægger du dem i en tætsluttende dåse.

Note: Lækre, mørke, knasende chokolade-småkager… prøv dem, prøv dem!



20 thoughts on “Chokolade-småkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.