Mini-gåsebryster og hindbærsmoothie

gåsebryster, kage, dessert, lagkagebunde, lagkage, hindbærsyltetøj, fløde, vaniljesukker, vaniljestang, vanilje, majsstivelse, marcipan, flormelisGemalen var med til at planlægge lidt sjov og spas på arbejdet i dag, som blandt andet involverede at servere mini-gåsebryster! På en eller anden måde fik han blandet mig ind i projektet, så der blev bagt lagkagebunde i går aftes, og så stod vi ellers i morges og lagde kagerne sammen. Da de skulle kunne holde til at blive transporteret, lavede vi dem som to lange stykker, som han så skar ud lige inden serveringen.

Jeg anede ikke en pløk om gåsebryster og må også indrømme, at det er en del år siden, jeg sidst har smagt dette, så jeg måtte lige researche lidt på nettet – uden dog at finde en fremgangsmåde, der var lige mig. Der var dog generel enighed om, at det var bedst med hindbærsyltetøj, og at den hvide creme skulle smage af vanilje.

Jeg bagte en portion lagkagebunde. Jeg foretrækker at bage dem som én stor kage, men reelt set brugte jeg under en tredjedel af den – resten røg i fryseren, så jeg kan bruge det til en hurtig kage i weekenden. Bundene blev bagt om aftenen, og her blev vaniljecremen også lavet. Den blev dog puttet i køleskab og først rørt ud i flødeskum om morgenen, så kagerne ikke blev for svampede. Men jeg har skrevet nedenstående som om, det bliver lavet ud i ét.

Mini-gåsebryster
20-25 små stykker

1 lagkagebund
ca. 4-5 spsk. hindbærsyltetøj
½ l piskefløde
2 tsk vaniljesukker
½ vaniljestang
1 spsk flormelis
lidt majsstivelse

tyndt udrullet marcipan
lidt flormelis til pynt

Bag og afkøl lagkagebunde. Skær dem ud i ca. 7 cm’s bredde og smør dem med hindbærsyltetøj. Kog en vaniljecreme af 2 dl piskefløde, vaniljesukker og den opskårne vaniljestang. Når det har småkogt et par minutter, tilsætter du flormelis, pisker det godt ind i cremen og tykner den med lidt majsstivelse. Lad cremen køle helt af.

Pisk flødeskummet rimelig stift og bland nænsomt vaniljecremen i. Smør den på bundene – det er lidt en smagssag, om et gåsebryst skal være trekantet eller mere buet i det. Vi valgte den sidste løsning, da det var lettere, når nu vi arbejdede i mini-størrelsen. Kagerne dækkes af tyndudrullet marcipan og lidt flormelis sigtes over.

Note: Nu smagte jeg kun lidt af kageresterne undervejs i processen, men det virkede ret lovende, og jeg fik at vide bagefter, at forsøget skulle være ret vellykket. Jeg vil i øvrigt tilføje, at marcipanen valgte jeg at købe færdigudrullet – man kan købe pakker, der ligner dem med færdigdej til pizza, og det plejer jeg at foretrække til marcipanovertræk, for det er pænt besværligt at rulle marcipan tyndt ud!

Mens vi hyggede os i køkkenet, blev der også tid til en smoothie, og her udfordrede jeg mig selv ved at prøve lidt andre ingredienser end normalt.

Hindbærsmoothie
hindbærsmoothie, smoothie, hindbær, bananer, soyamælk, hørfrø, vaniljesukker, vanilje, rørsukker1½ glas

150 g frosne hindbær
1 banan
2½ dl soyamælk
2 spsk hørfrø
1 tsk vaniljesukker
1 tsk sukker

Alle ingredienser blendes grundigt.

Note: Jeg har længe tænkt på at købe soyamælk og fandt noget på tilbud for nylig. Det smagte dog pænt mærkeligt ‘råt’, men fungerede fint i smoothien.23 thoughts on “Mini-gåsebryster og hindbærsmoothie”

 • Det er altså ikke pænt at smække sådan et billed på bloggen, så jeg kan surfe ind og blive sulten igen, lige efter min aftensmad 😉
  Hvor ser det bare godt ud, det skal helt sikkert laves…….
  Dejligt at du nævnte det med marcipanen, for jeg tror slet ikke at min tålmodighed rækker til at rulle marcipan ud. Køber du det bare i almindelige supermarkeder?

  Jeg har også eksperimenteret med soyamælk i smoothies og som dig, så synes jeg også at det fungerer godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Din mand ved hvilke knapper han skal trykke på, så du bliver blandet ind i hans projekter!:)
  Jeg syntes det er så skønt, at man kan gå og lave disse ting sammen, det kunne min mand og jeg også, da han levede, vi kunne arbejde sammen og være sammen 24 timer i døgnet, – det krævede det, da vi havde vore forskellige restaranter, – og vi havde ikke ret mange skænderier.
  Knus
  Vibeke

 • NYBH – æhm… ups? 🙂
  Jeg opdagede konceptet første gang, da Netto havde det som spotvare for et par år siden, og her forleden så jeg så varen i SuperBest – jeg tror, de har det som fast del af varesortimentet.

 • Vibeke – ja – og jeg vil sige, at der skulle meget lidt overtalelse til, men han har også en helt særlig indflydelse på mig 😉

  Jeg har det på samme måde med ham, som du havde det med din mand 🙁

 • De ser ualmindelig dejlige ud!

  Her i går bagte jeg din chokolade-cappucinokage, og jeg har just et spørgsmål – hvordan blev din i konsistensen? Min blev nemlig pænt flydende inde i midten, og jeg vil lige vide om den rent faktisk skulle have bagt i meget længere tid, eller om den ikke skal være helt “fast”.

 • Hvor er de nuttede !!! Fruen min holder en del af disse kager… Så nu er opskriften gemt, og så må hun overraskes en dag !!!

  Hyggehygge

 • Nam nam – det lyder meget, meget lækkert med dine gåsebryster!

  Har du prøvet Naturli's soyamælk med calcium og vanille? Den smager virkelig godt også fx på mysli.

 • Bitten – min blev fast. De steder, hvor der var chokoladestykker, var der selvfølgelig lidt blødere, men overordnet fast. Brugte du en mindre form end den, der står i opskriften?

 • Signe – mange tak! Jeg mindes også, at det har været en stor mundfuld, når jeg fik et almindeligt stykke i sin tid, så jeg syntes, at ideen med mini-udgaven var ganske tiltalende 🙂

 • Pernille – jeg har et par gange oplevet, at smoothies med mælk lettere bliver sådan lidt 'børneagtige', så jeg foretrækker ofte at lave dem med juice – men soyamælken virkede nu bedre end forventet, så jeg håber på at få brugt det lidt oftere 🙂

 • Madame – mange tak! Hm… nej, det tror jeg ikke. Denne her var en udenlandsk, som jeg fandt på tilbud i en helsekostbutik. Jeg må prøve den, du nævner, snart 🙂

 • Så er der mere savl til tastaturet. Ser SÅ gode ud i de bryster!

  Jeg så et trick hos hende Blomsterberg i Det søde liv. Hvor hun æltede ca. en spsk flydende glucuse ind i marcipanen. Så bliver den smidig og sådan, at man kan arbejde med den. Tror, at jeg skal prøve det af på et tidspunkt, for det er lidt noget nas at rulle ren marcipan ud.
  Hvis du en dag vil checke det ud, kan det ses på nettv i det første eller det andet program – noget med en hindbærlagkage.

 • Hanne – mange tak 🙂
  Jeg har set flere af hendes programmer på nettet, men jeg tror ikke, jeg har set det, du omtaler – det må jeg kigge efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *