Småkager med kaffesmag

kaffe-småkager, småkager, kage, smør, rørsukker, pulverkaffe, æg, hvedemel, hjortetaksalt, chokolademokkabønnerJeg skulle faktisk bruge flere bestikkelseskager den anden dag, så der blev også bagt sådan en portion her… jeg blev inspireret af samme blad, hvor yndlingschokoladekagen også var i….

Småkager med kaffesmag
36 stk.

125 g blødt smør
75 g rørsukker
2 tsk pulverkaffe
1 æg
200 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt

chokolademokkabønner til pynt

Pisk smør, rørsukker og vanillesukker sammen. Knus pulverkaffen grundigt og pisk det i dejen sammen med æg. Sigt hjortetaksalt og hvedemel i dejen og ælt den hurtigt sammen. Form dejen til kugler – sådan på størrelse med et mellemstort jordbær – tryk dem halvflade og giv dem et ekstra tryk med en gaffel. Læg dem på bagepladen og bag dem ved 180 grader i 15-20 minutter.

Tag kagerne ud af ovnen og læg straks en chokolademokkabønne på hver. Tryk den mere fast efter et minuts tid, når bønnen er blevet blødere på grund af varmen fra småkagen. Lad kagerne afkøle på en rist.

Note: Fine og med lidt kaffesmag – faktisk mildere end jeg havde forventet. Jeg kunne dog bedre lide dem, jeg bagte den anden dag, men det her var en interessant småkage.8 thoughts on “Småkager med kaffesmag”

 • NYBH – var det en udfordring? 😉
  Mange tak – jeg tror hellere, jeg må dyrke det noget mere, for det er jo vældig hyggeligt – og tager ingen tid!

 • Uhm, det lyder lækkert, Piskeris! Når du skriver 'med lidt kaffesmag' vil jeg vove at komme mere pulverkaffe i.

  Men de vil ikke overleve længe her 😉

 • Madame – det tror jeg også, du roligt kan gøre. Jeg er ikke så vild med kaffe (selvom det nu kan smage godt i kager og søde sager), men her blev jeg faktisk overrasket over mildheden.

 • Ja, tag det bare op som en udfordring 🙂
  Jeg er også begyndt at kunne lide at bage småkager – og jeg kan helt bestemt lidt at spise dem….

  Dem jeg bagte inden vi tog med på skiferie – og som vi havde med – var også lækre, dog lidt bastante i det. Men det var gode som snack og kunne nærmest gøre det ud for en energibar, da der var valnødder, rosiner og masser af havregryn i…..

  mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *