Kager med Spider-Man og Cars

Spider-Man kage, Spider-Man, Spidermankage, kage, lagkage, dessertI morgen har Ældstenevøen fødselsdag, og når man nu fylder hele fem år, så har man også et par klare ønsker til fødselsdagskagerne – en med Spider-Man og en med Lynet McQueen fra Cars.

Nu er jeg ikke vant til så præcise ønsker – faktisk foretrækker jeg at have fuldstændig frie hænder – men da det jo er en af yndlingsnevøerne, og da jeg godt kunne bruge en udfordring, så sagde jeg ja til det. Desværre havde jeg så ingen – og jeg mener ingen – tålmodighed den dag, hvor jeg skulle dekorere kagerne, så jeg synes selv, der er plads til forbedring, men resultaterne blev da ok, og jeg fik ingen klager fra fødselsdagsbarnet – heller ikke selvom jeg endte med at lave en Cars-kage og ikke en Lynet McQueen-kage.

blå lagkagebunde, lagkagebunde, lagkage, kage, dessert

Her har jeg pillet lidt af toppen, så den blå farve for alvor træder frem

Til Spider-Man kagen bagte jeg en portion almindelige lagkagebunde og tilsatte 3-4 spsk blå konditorfarve (kan købes i de større supermarkeder).

Blå lagkagebunde
3 stk.

6 æg
150 g flormelis, sigtet
120 g hvedemel
100 g majsstivelse
1½ tsk bagepulver
3-4 spsk blå konditorfarve

Hæld æggehvider og æggeblommer i hver sin skål. Pisk æggehviderne stive. Pisk derefter æggeblommer i den anden skål sammen med flormelis – sørg for at piske i flere minutter, så massen bliver lys og luftig.

Rør hvedemel, bagepulver og majsstivelse sammen og pisk det i æggeblommemassen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og hæld den dernæst i en smurt springform, hvor bunden er foret med bagepapir. Jeg brugte en springform på ca. 24 cm, så bundene skulle have lidt længere end normalt, hvor jeg ofte bruger en form på 26-28 cm.

Bag kagen ved 200 grader i 15-25 minutter afhængig af bredden på springformen. Stik i kagen med en tynd træpind for at tjekke, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af, før springformen fjernes, og kagen kan deles i tre bunde.

Bundene blev dryppet med lidt rabarbersirup og derefter lagt sammen med hvid chokolademousse med friske jordbær. Chokolademoussen blev lavet ved at smelte 100 g hvid chokolade sammen med 2½ dl fløde og derefter stille det i køleskab til næste dag. Her blev det så pisket op, og ca. 500 g friske jordbær blev vendt i cremen.

Da kagen var lagt sammen, blev siderne smurt med en vaniljesmørcreme lavet af 200 g smør, 100 g rørsukker, ½ dl vand og 1 tsk vaniljesukker. Jeg kogte rørsukker og vand til en lage (sukkeret skulle kun lige opløses) og lod den afkøle til stuetemperatur. Smørret blev blødgjort og pisket med den afkølede lage sammen med vaniljesukkeret, så det blev til en lys og luftig creme.

Spider-Man kage, Spider-Man, Spidermankage, kage, lagkage, dessertKagen blev overtrukket med blå fondant, og på siderne lavede jeg en simpel skyline af sort fondant. På toppen lavede jeg Spider-Mans ansigt med rød, sort og hvid fondant, hvor stregerne blev tegnet med en sort sukkertusch (kan købes i kagedekorationsbutikker).

Spider-Man kage, Spider-Man, Spidermankage, kage, lagkage, dessertOg sådan så kagen ud, når den blev skåret igennem. Flot men også temmelig pangfarvet. Den var overraskende let og lækker på grund af de luftige kagebunde og den friske creme.

Til Cars-kagen valgte jeg at bage en almindelig chokoladekage – bare brug din favorit, men sørg for at det er en forholdsvis fast kage, da den skal ligge i to lag med fyld imellem.

Jeg kogte en simpel hindbærkompot af 300 g hindbær og 100 g sukker – jeg brugte dog ikke det alt sammen, så resten kan jeg bruge som syltetøj senere i denne uge. Chokoladekagen blev delt i to, og den ene halvdel blev smurt med hindbærkompotten. Oven på denne smurte jeg en mælkechokolademousse, som jeg havde tilberedt aftenen før på samme måde som chokolademoussen til Spider-Man kagen: jeg tog 125 g mælkechokolade og smeltede sammen med 2½ dl fløde. Skålen blev sat i køleskabet til næste dag og derefter pisket op til creme. Har du svært ved at fordele cremen oven på hindbærkompotten, så smør den i stedet på den anden halvdel af chokoladekagen og læg den oven på den hindbærsmurte kage.

Kagen blev smurt med en kakaosmørcreme – samme princip som smørcremen til Spider-Man kagen men tilsat 1½ spsk kakao. Jeg fik langt fra brugt al smørcremen, men heldigvis kan den slags fryses og bruges i romkugler. Kagen blev overtrukket med grøn fondant og pyntet med grå, rød og sort fondant. Bemærk venligst de nuttede dæk – dem har gemalen lavet. Bilen er købt i en legetøjsbutik.

… og sådan så Cars-kagen ud indvendig. Hindbærkompotten gav tilpas meget syre til mælkechokoladen, så det ikke blev for sødt, men samtidig var kagen afstemt, så den tiltalte små munde, og den forsvandt da også hurtigt fra børnenes tallerkner.

Jeg kunne mærke, at jeg savnede at dekorere kager, så det må jeg snart kaste mig ud i igen. Det skal dog helst være en dag, hvor jeg har masser af tålmodighed 😉

33 thoughts on “Kager med Spider-Man og Cars

 1. Hold nu op hvor er de bare seje – og hvor er du krea 🙂 Jeg er sikker på, at han blev ellevild 🙂 Elsker at den ene er blå hele vejen igennem 🙂

 2. Tillykke med Ældstenevøen – wow, sikke en fin kage til en dreng på 5 år! Skønt syn også af kagen ud, da den var skåret igennem 🙂

 3. Hej Piske

  Fantastisk kreativitet. Jeg synes de er flotte og især den øverste ser helt fantastisk lækker ud indeni. En drøm for en glad 5-årig. Og for andre glade kageelskere.

  Glæder mig til fremtidige kreationer 🙂

  Mange hilsner
  Maj

  • Det der med at sidde stille i længere tid af gangen – deeeet er jeg ikke så god til, men det er da lykkedes mig at lave flere fine Lambeth-kager. Måske jeg skal øve det lidt igen, så jeg er tvunget til at øve min tålmodighed? 😉

 4. Hehe – superflotte! Spiderman er sej. Jeg lavede også en blå og en pink lagkage sidst der skulle holdes dobbeltfødselsdag for både en dreng og en pige – ungerne i familien snakker om dem endnu. Flødeskummet var også blåt :-O Og politisk korrekt? Jeg synes stadig, det er smart at farvekode især babyer. Ingen andre end deres forældre kan se, om det er en dreng eller en pige, og de bliver så kede af det, når lille Johanne bliver kaldt en frisk knægt.

  • Der er jeg til gengæld i den helt anden grøft – jeg kan slet ikke med ‘kønsopdelte’ farver, så da jeg lavede dåbskage til Mindstenevøen sidste år, blev det til en grøn høj med små totte-monstre på 🙂

  • Lad det ikke stoppe dig! Vi har heller ikke børn, men derfor laver jeg da fjollede ting alligevel 😉

 5. Hvor er de bare fine 🙂 Jeg var slet ikke klar over, at du gjorde i kager… så det må bestemt være for lang tid siden du sidst har været i gang – for jeg har da efterhånden læst med længe 🙂

  • Jowjow, men jeg har ikke lavet så mange det seneste 1-2 år – før det stod jeg for en del kager ved festlige lejligheder 🙂

   • Jeg var lige inde at kigge her på bloggen, og kan egentlig godt huske, nu hvor jeg ser dem, at du var vildt god til Lambeth 🙂 Men du må igang lidt oftere igen 🙂

 6. Hejsa,
  Knald lækker kage, jeg ved godt det er en gammel tråd men nu er det jo sådan at jeg skal lave en kage til barnebarnet i weekenden, men jeg bliver lidt i tvivl om farven – Du skriver at det er konditor farve – vil det sige at det er Oetker farve ?

  Dejlig blog du har..

  Mvh

  • Tusind tak 🙂

   Jeps, det er den farve, du kan købe i supermarkederne. Normalt bruger jeg pastafarve (som bruges til at farve fondant – kan købes i kage-specialbutikker), men her brugte jeg en ingrediens, der er lidt lettere at få fat på.

   Pøjpøj med kagebageriet – håber den vækker lykke 🙂

 7. Pingback: Dinosaurkage med vanilje og blåbær – og en enkelt Spider-Man lagkage | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *