Sagogrød og fuldkornsboller med græskarkerner

Sagogrød og fuldkornsboller med græskarkerner

Jeg havde lidt travlt her til morgen, for jeg skulle både nå et grødeksperiment samt at bage frokostboller, som skulle med til rollespilshyggen. Jeg har mange gange set de små pakker med sagogryn i supermarkederne, og de ser jo meget kære ud, når de med deres 250 gram står ved siden af 1- og 2-kilos melposerne. Mit kendskab til sagogryn og sagogrød har dog været ret begrænset – jeg smagte sagosuppe for et par år siden, men det er også sådan cirka det.

Jeg mente dog at have set, at man kunne lave grød af det, så det ville jeg prøve. Det endte dog med at blive sødere, end jeg havde forventet, så brug eventuelt lidt mindre sukker. Jeg brugte bananstykker til denne sagogrød, men jeg tror, at syrlige bær vil være en bedre kombination – og/eller helt at undlade at bruge sukker.

Bollerne blev igen lavet ‘med alt godt fra gemmerne’, og nu fik jeg brugt mit fuldkornshvedemel op – ha! De blev tilmed bedre end de boller, jeg lavede den anden dag, så det er godt, jeg fik de overskydende med hjem, så der er noget til frokosten på arbejdet i morgen. Jeg lavede dejen om aftenen, lige inden jeg gik i seng, og klaskede bollerne på en bageplade, så snart jeg stod op.

Sagogrød

1 person

25 g sagogryn
10 g rørsukker
2½ dl skummetmælk

Kog ingredienserne ved lav varme – pas på, det ikke brænder på. Jeg tog ikke tid på grøden, men jeg mener, at den fik omkring 15 minutters kogetid – måske endda lidt mindre. Servér sagogrød med det samme.

Fuldkornsboller med græskarkerner

ca. 10 store boller

4 dl vand
4 dl yoghurt naturel
15 g gær
lidt salt
4 dl fuldkornshvedemel
1 dl havregryn
1 dl græskarkerner
½ dl rapsolie
hvedemel for resten

Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i det. Bland resten af ingredienserne i – undtagen hvedemelet, som du tilsætter til sidst. Sørg for, at dejen er rimelig klæbrig stadigvæk. Stil dejen i køleskab natten over.

Form boller af dejen næste morgen og stil dem på en bageplade, hvor de får lov til at hæve en times tid, inden de ryger i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

fuldkornsboller, boller, yoghurt naturel, gær, fuldkornshvedemel, havregryn, græskarkerner, rapsolie, hvedemel


19 thoughts on “Sagogrød og fuldkornsboller med græskarkerner”

 • Jeg tror aldrig, jeg har smagt sagogrød – det lyder lidt spændende og eksotisk, og gammeldags 🙂
  Dine fuldkornsboller lyder rigtig, rigtig lækre! De skal prøves hurtigst muligt 🙂

 • Sago suppe kan jeg huske fra jeg var barn…. Mener at vi kaldte den øjne suppen…

  Mindes den som… noget godt, måske jeg skulle prøve at lave den… Har faktisk lige set sådan en pose… lige ved siden af kartoffelmelet… hihi

  Hyggehygge

 • Mon du kunne have brugt en rest af din sagogrød i dine boller? har set opskrifter på brød med havregrød i.

  Kan rigtig godt lidt både risen- og havregrød, men husker ikke sagogrød som noget specielt.

 • Åh, der kom lige en klassiker fra barndommen. Vi fik altid sagogrød om tirsdagen, dog i en noget tykkere udgave end din!

  Hvor har du støvet sagogryn op? Jeg har ikke set dem i butikkerne længe.

 • Har aldrig smagt sagogrød – er jo heller ikke lige til grød hmmmmm. Hernede tror jeg at grød bliver in igen for det laver de hele tiden i Big Brother huset hernede. KNUS

 • Madame – det var godt nok også svært at finde opskrift på, så jeg måtte i gang med selv at lege 🙂

  Bollerne er også gode på andendagen – havde en med til frokost, og den blev guffet hurtigt!

 • Jule Mig – ja, de små gryn er ret fascinerende! Jeg fik en ubændig trang til at lege med dem, da jeg kørte lidt træt i at spise den søde grød! 😀

 • Klidmoster – hæhæ, så må du endelig sige til, hvis du har flere ideer til, hvordan jeg skal lave sagogrød 🙂

  Jeg købte denne pose i Kvickly – kan ikke huske om jeg også har set dem i Føtex.

 • NYBH – da jeg fik sagosuppe for et par år siden, var jeg også mystificeret af øjnene. Jeg mindes det som en ok men meget neutral dessert, og det var ret sjovt at prøve noget, som jeg ellers kun havde hørt omtalt på det tidspunkt 🙂

 • Tina – jeg mener, det kun er en måned eller to siden, at jeg læste et sted, at grød snart ville hitte igen – på grund af finanskrise og den generelle 'back-to-basics'-holdning, der er kommet det seneste år eller to. Jeg er spændt på at se, om det holder 🙂

 • Hanne – haha – eller dumdristig! 😀
  Men det var sjovt at prøve, og det bliver endnu sjovere at finde ud af, hvordan jeg får brugt resten af posen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *