Grove brunchboller

I lørdags hulkede jeg af grin. Mens jeg læste en kogebog.
… og det sker ikke så tit. Faktisk er det nok første gang i mit liv, hvilket gemalen også bemærkede. Da jeg så begyndte at læse passager op fra den, måtte han også overgive sig.

Jeg havde netop modtaget ‘Anarkistens Ægte Kogebog’, som er en guldgrube af opskrifter, tips og sarkastiske bemærkninger. What’s not to like? Jeg elsker den lille kogebog (med spiralryg – det er altså praktisk!) og kan varmt anbefale den.

Dagens opskrift er på boller, jeg bagte i aftes, og som kom med på arbejde i dag, da vi skulle spise morgenmad med vores nye kollega. Opskriften er fra ‘Amos Store Bagebog 2’, som er et fund for de penge.

Grove brunchboller
12-15 stk.
grove brunchboller, boller, hvedemel, fuldkornshvedemel, havregryn, yoghurt naturel, æg, gær
350 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
50 g havregryn
½ dl madolie
1 dl yoghurt naturel
1½ dl vand
1 æg
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker

Bland yoghurt og lunt vand, og opløs gæren deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet. Lad den hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og tril den ud til en pølse. Skær den i stykker, der formes som boller, og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve i ca. 20 minutter.

Pensl dem med lidt yoghurt og drys med fuldkornshvedemel. Bag dem i 12-15 minutter på midterste rille ved 220 grader.

15 thoughts on “Grove brunchboller

  1. Linebine – jep! God underholdningsværdi og inspirationskilde! Jeg glæder mig til at afprøve opskrifterne 🙂

    Jeg havde oprindeligt tænkt mig at lave nogle andre, men så opdagede jeg denne bolleopskrift, og da jeg foretrækker boller med fibre i, så skyndte jeg mig at lave disse i stedet 😉

  2. Uh, det lyder spændende med en kogebog, der får en til at hulke af grin 🙂 Og så synes jeg lige som Line at dine kolleger er utroligt heldige!

  3. Madame – den kan varmt anbefales! Der er både grin og guf! Dog ingen billeder, men opskrifterne ser rigtig spændende ud!

    Gad vide, om man kan skrive bagningen på sit cv…? 😀

  4. NYBH – ja! Den er altså god… selvfølgelig er der en del 'banale' opskrifter i, men der er også mange spændende, og der er rigtig mange, jeg ser frem til at prøve!

  5. Uh, jeg er så spændt på at læse i den. Jeg ser frem til fredag hvor jeg får den overrakt af forfatteren selv 🙂

    Og jeg glæder mig som et lille barn til at komme til at bage 'min' kage.

    Hvor har du købt Amo bogen?

  6. Klidmoster – glæd dig! Den er lige så fantastisk som Sifs blog 🙂

    Jeg købte bagebogen i Fakta, men det skulle også gerne være at finde i bl.a. Føtex og Bilka. Sig til, hvis du ikke kan finde den i nærheden af, hvor du bor – så kigger jeg efter, om der stadig er nogen tilbage i de lokale butikker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *