I lørdags hulkede jeg af grin. Mens jeg læste en kogebog.
… og det sker ikke så tit. Faktisk er det nok første gang i mit liv, hvilket gemalen også bemærkede. Da jeg så begyndte at læse passager op fra den, måtte han også overgive sig.

Jeg havde netop modtaget ‘Anarkistens Ægte Kogebog’, som er en guldgrube af opskrifter, tips og sarkastiske bemærkninger. What’s not to like? Jeg elsker den lille kogebog (med spiralryg – det er altså praktisk!) og kan varmt anbefale den.

Dagens opskrift er på boller, jeg bagte i aftes, og som kom med på arbejde i dag, da vi skulle spise morgenmad med vores nye kollega. Opskriften er fra ‘Amos Store Bagebog 2’, som er et fund for de penge.

Grove brunchboller
12-15 stk.
grove brunchboller, boller, hvedemel, fuldkornshvedemel, havregryn, yoghurt naturel, æg, gær
350 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
50 g havregryn
½ dl madolie
1 dl yoghurt naturel
1½ dl vand
1 æg
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker

Bland yoghurt og lunt vand, og opløs gæren deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet. Lad den hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og tril den ud til en pølse. Skær den i stykker, der formes som boller, og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve i ca. 20 minutter.

Pensl dem med lidt yoghurt og drys med fuldkornshvedemel. Bag dem i 12-15 minutter på midterste rille ved 220 grader.