Fuldkornsboller med soltørrede tomater

Ideen til disse fuldkornsboller opstod, da jeg i går opdagede, at vi havde en ost i køleskabet, som nærmede sig sidste salgsdato. Den måtte jeg jo sørge for blev brugt op, inden det var for sent. Desværre havde vi ikke lige noget i huset, jeg kunne putte osten på, så jeg smækkede en hurtig dej sammen til nogle solide fuldkornsboller – så var aftensmaden i dag også klaret, for så kunne vi blot lave et par sandwiches. Der kom også en med på madpakken, og resten af denne portion fuldkornsboller er nu endt i fryseren – tror vi får brugt dem i de næste uger, for der bliver ikke tid til så meget eksperimenterede mad der…
Fuldkornsboller med soltørrede tomater
9 store boller
4 dl varmt vand
4 dl yoghurt naturel
50 g gær
3 dl fuldkornshvedemel
2 dl hvedeklid
lidt salt
8 soltørrede tomater i olie
hvedemel for resten
4 dl varmt vand (ikke skoldende – bare lunere end håndvarmt) og 4 dl yoghurt naturel blandes. Gæren opløses i væden, og de to første meltyper samt salt røres i. Tomaterne skæres i små firkanter og blandes i dejen, og du rører hvedemel i, til dejen er smidig og glat. Stil dejen til hævning et lunt sted en time eller to, til den er hævet til dobbelt størrelse. Form boller af dejen og sæt dem på en bageplade, hvor de hæver i ca. 20 minutter. Pensl dine fuldkornsboller med vand og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Note: Disse fuldkornsboller er bløde, saftige og lækre – og så mætter de ret godt!
Uhm, de ser oss gode ud:) Jeg elsker ostemadder(og nutellamadder, haha)!
øj de virker som nogle gode solide boller til madpakken 🙂 lækkert. dem må jeg huske, så jeg kan få presset lidt flere fibre ind i kosten til daglig
mmm, der er ikke meget som friskbagte, lune boller 🙂
De ser lækre ud…….
Mange hilsner
BIrthe
MissMuffin – ostemadder er en gave til menneskeheden! 😀
Linebine – der var godt med gods i, uden at de virkede for tunge. Og så var det i øvrigt en glimrende anledning til at få brugt noget restmel – jeg har tænkt mig at bage i weekenden af samme grund 🙂
NYBH – det var de bestemt også – både til frokost og til aftensmad 🙂
Uhm, den opskrift ser god ud! Der er ikke noget så dejligt som hjemmebagte boller med lidt gods i.
Tak for opskriften – den skal prøves i mit lillebitte køkken 🙂
Jeg elsker den type boller!
Mættende og dejligt med lidt smag fra soltørrede tomater.
Lækre boller. De skal bestemt afprøves her i løbet af weekenden.
Madame – skulle det være en anden gang! Jeg går og pønser på, hvad jeg skal putte i weekendens boller 🙂
Hanne – ja, og jeg kan meget godt lide at bruge de soltørrede tomater på den måde og den mængde. Synes det bliver lidt voldsomt, hvis de fylder meget i en ret, men her giver de lidt smag uden at være for gennemtrængende.
Annette's – håber du kan lide dem 🙂