Fuldkornsboller med soltørrede tomater

I går opdagede jeg, at vi havde en ost i køleskabet, som nærmede sig sidste salgsdato, så den måtte jeg jo sørge for blev brugt op, inden det var for sent. Desværre havde vi ikke lige noget i huset, jeg kunne putte osten på, så jeg smækkede en hurtig dej sammen til nogle solide fuldkornsboller – så var aftensmaden i dag også klaret, for så kunne vi blot lave et par sandwiches. Der kom også en med på madpakken, og resten af denne portion fuldkornsboller er nu endt i fryseren – tror vi får brugt dem i de næste uger, for der bliver ikke tid til så meget eksperimenterede mad der…

Fuldkornsboller med soltørrede tomater
9 store boller
fuldkornsboller, boller, yoghurt naturel, gær, fuldkornshvedemel, hvedeklid, soltørrede tomater, hvedemel
4 dl varmt vand
4 dl yoghurt naturel
50 g gær
3 dl fuldkornshvedemel
2 dl hvedeklid
lidt salt
8 soltørrede tomater i olie
hvedemel for resten

4 dl varmt vand (ikke skoldende – bare lunere end håndvarmt) og 4 dl yoghurt naturel blandes. Gæren opløses i væden, og de to første meltyper samt salt røres i. Tomaterne skæres i små firkanter og blandes i dejen, og du rører hvedemel i, til dejen er smidig og glat. Stil dejen til hævning et lunt sted en time eller to, til den er hævet til dobbelt størrelse. Form boller af dejen og sæt dem på en bageplade, hvor de hæver i ca. 20 minutter. Pensl dine fuldkornsboller med vand og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Note: Disse fuldkornsboller er bløde, saftige og lækre – og så mætter de ret godt!



12 thoughts on “Fuldkornsboller med soltørrede tomater”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *