jordbærgrød, grød, jordbær, frugtgrød, vanilje, dessertJeg kogte jordbærgrød i går aftes, så den var klar til i dag. Hvis jeg havde vidst, hvor godt det ville smage, havde jeg lavet en meget større portion og spist mig alt for mæt i det – så det var nok meget godt, jeg ikke gjorde det! Jordbærrene var selvfølgelig fra fryseren, da januar ellers ikke ligefrem er årstiden for jordbær.

Jeg surfede lidt rundt på nettet inden og sjussede mig derefter frem til følgende opskrift på jordbærgrød.

Jordbærgrød
1 person

200 g frosne jordbær
1 dl vand
2-3 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse

Kog jordbær, vand og sukker, indtil jordbærrene er godt møre, og du kan mose dem med en gaffel. Tag lidt af væden fra, ryst den sammen med maizenaen og vaniljesukkeret, og tilsæt det, mens du rører godt rundt i grøden. Servér den lun eller kold med mælk på.

Note: Mmmmmm! Dette blev en mild og god jordbærgrød – slet ikke den mindste smule syrlig, hvilket nok skyldtes, at jeg brugte frosne bær. Jeg bliver simpelthen nødt til at lave jordbærgrød igen til sommer, nu hvor jeg er kommet i tanke om, hvor godt det smager…