Hirsegrød og rugmels-hotdogbrød

Hirsegrød og rugmels-hotdogbrød

Det næste stykke tid kommer indlæggene nok ikke helt i kronologisk rækkefølge, for vi bruger selvfølgelig en del tid på indflytningen i det nye hus. Men i dag stod den nu på det sidste forsøg i januars benspænd – grød. Jeg havde set mig lun på at prøve hirsegrød, og jeg morede mig en del, da jeg skulle finde opskrift på det, for jeg fandt ud af, at det åbenbart er meget populært til babyer! Derfor måtte jeg også hente inspiration til grøden flere steder, og jeg endte med at brygge denne opskrift på hirsegrød sammen.

Hirsegrød

1 person

1 dl hirseflager
3 dl vand
1 spsk rørsukker
hakkede hasselnødder

Hirseflagerne koger møre med vandet – det tager nogle få minutter. Sukkeret røres i, og grøden hældes i en skål, hvor du slutter af med at drysse hakkede nødder over.

Note: Jeg kan godt forstå, hvorfor hirsegrød bliver brugt til babyer, for der var godt nok ikke megen smag i de hirseflager! Smagen var lidt for vag og neutral til mig, og konsistensen var lidt for blød, men i princippet kan man nok godt få en fin grød ud af det – så skal der bare bruges flere ingredienser med ‘gods i’. Ovenstående opskrift vil være fint til babyer (uden nødderne) eller til folk med lidt sart mave. Er den til en baby, kan du overveje at droppe sukkeret.

Vi havde malerdag i dag, hvor vi fik malet stuens loft og vægge samt loftet i soveværelset. Om eftermiddagen fik jeg også dækket det mest af køkkenet af, men inden da indviede jeg både ovn og kogeplader ved at bage hotdogbrød til en omgang frokosthotdogs til vores flittige hjælpere. Jeg havde inden luret lidt på en opskrift på Alletiders Kogebog, men jeg tænkte, det var sjovere at eksperimentere lidt med den, så jeg brugte også noget rugmel, så det kunne mætte og smage af mere.

Rugmels-hotdogsbrød

18-20 stk.

50 g gær
5 dl lunkent vand
200 g rugmel
ca. 700 g hvedemel
lidt salt
2 spsk rapsolie

Opløs gæren i vandet, hæld olien i, og bland meltyperne og saltet i dejen. Ælt godt og lad dejen hvile i ti minutter, inden du ælter den igen. Form dem til smalle hotdogbrød og læg dem på en bageplade med en smule mellemrum mellem hvert brød. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, inden du pensler dem med vand og bager dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Note: Meget lækre og velsmagende. Vi måtte bruge fingrene til at skille dem ad, så vi kunne putte pølser i, for jeg havde selvfølgelig ikke fået taget en kniv med over i huset, men det gik da fint alligevel.

rugmels-hotdogbrød, hotdogbrød, hotdogs, gær, rugmel, hvedemel, rapsolie


15 thoughts on “Hirsegrød og rugmels-hotdogbrød”

 • Jeg er ret vild med hirsegrød, men koger det på mælk og med et nip salt. På toppen får den lidt ahornsirup, men det kan vist udmærket kombineres med nødder:))

 • Sikke flittige I var i går – det må være en dejlig følelse at gå og male i sit nye hus. Din hirsegrød ser indbydende ud – men det er nok de spændende ting, du har pyntet den med.

 • Først tillyykke tillykke med at have overtaget huset. Hvor må det være dejligt! Og det er lidt af en statistik for snerydning 😉 Hotdog brødene ser gode ud men grøden hmmmmmmm ja jeg lærer nok aldrig at spise grød efter at vi blev fodret med havregrød da vi var syge som børn. KNUS

 • Mmm, igen en lækker grød, jeg har aldrig smagt hirse…..

  De pølsebrød ser SÅ lækre ud, dem skal jeg helt sikkert lave næste gange vi skal have hotdogs 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Vibeke – tak skal du have – de smagte meget bedre end de sædvanlige købebrød 🙂

  Vi kører det store læs på lørdag, men her til aften kørte vi nogle kasser, så der også er plads til at pakke flere i løbet af ugen.

 • Madame – jeg elsker simpelthen det nye hus! Vi hygger os med at ordne tingene der, og så har vi nogle søde hjælpere, som vi også får talt en del med undervejs 🙂

 • Zette – tak skal du have! Jeg mobiliserer ikke blot overskud – jeg er også stædig, så når jeg har sat mig i hovedet, at jeg skal bage til dem, så gør jeg det også! 😀

  Det bliver så sjovt at se, om jeg også kan slippe af sted med mine madplaner på lørdag, når det store flyttelæs skal køres…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *