Oink Balls – kødboller i bacon

Oink Balls – kødboller i bacon

Jeg har stegt oink balls – også kendt som svinekødsboller i bacon! Pudsigt nok kom inspirationen fra Heidis Verden, hvor jeg faldt over en opskrift på moink balls (oksekødsboller svøbt i bacon og stegt på grill). Jeg var dog faldet over noget hakket svinekød på tilbud i supermarkedet, og så syntes jeg, at det var lidt overkill at tænde grillen for den lille mængde, jeg skulle tilberede, så de røg i ovnen i stedet. Hvis du har mulighed for at stege dem på grill (som del af en større grillmenu), så gør endelig det og husk også at bruge noget røgflis, så de får røgsmag.

Oink balls

18-20 stk.

Fars:

400 g hakket svinekød
2 spsk BBQ-sauce
½ spsk løgpulver
1 tsk chipotle
salt og peber

Derudover:
9-10 tynde baconskiver
2-3 spsk BBQ-sauce

Rør ingredienserne til farsen sammen. Skær baconskiverne over på midten og rul kødbollerne ind i hver deres baconstykke. Læg dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Tag dem ud og pensl dem med BBQ-sauce. Sæt dem i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter.

Servér dine oink balls som snack eller del af et større grillmåltid. Vi brugte dem som tilbehør til en linsesalat med broccoli i samt en hvidløgscreme.

Note: Disse oink balls er fine små hapsere, der både kan bruges som appetizers til en grillaften men også fungerer fint som kødtilbehør til en salat.



2 thoughts on “Oink Balls – kødboller i bacon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.